.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Deşi riscurile extreme ce planau asupra zonei euro în vară s-au estompat şi tensiunea financiară s-a relaxat, situaţia economică la periferia eurozonei rămâne instabilă şi poate antrena consecinţe negative în ansamblul UE.

În 2013, riscul extrem al unei ieşiri a Greciei din zona euro şi al unei scăderi masive a accesului pe pieţe a Italiei şi Spaniei va fi redus, dar criza fundamentală a zonei euro nu s-a rezolvat şi un an suplimentar traversat „aşa-şi-aşa” ar putea reactiva şi creşte acest risc în 2014 şi în viitor. Din nefericire, criza zonei euro se va prelungi în anii ce vin şi ar putea fi însoţită de o restructurare coercitivă a datoriilor şi de ieşire a unor ţări din această zonă. În mare, acestea sunt avertismentele lui Nouriel Roubini, doctor în economie, cel care a prevăzut criza declanşată în 2008. El arată că reducerea riscurilor ţine de mai mulţi factori.

Liderii europeni au recunoscut că nu este suficientă doar o uniune monetară şi pentru evitarea instabilităţii este necesară accentuarea integrării bancare, bugetare, economice şi politice. Factorul major, susţine Roubini, este schimbarea atitudinii Germaniei faţă de zona euro în general şi faţă de Grecia în special. Responsabilii germani înţeleg acum că având în vedere importanţa legăturilor economice şi financiare, tulburările din zona euro nu afectează doar periferia acesteia ci şi centrul ei. Or, pentru moment nu se vede nici un semn de creştere la periferia zonei euro. PIB-ul continuă să scadă din cauza politicii de austeritate, a supraevaluării euro, a restrângerii creditelor din cauza lipsei capitalurilor băncilor, a morozităţii climatului de afaceri şi a scăderii încrederii consumatorilor. Iar recesiunea de la periferie se extinde în centrul zonei euro.

În timp ce se discută propuneri în favoarea unei uniuni bancare, bugetare şi politice, se vorbeşte puţin despre modul de restaurare a creşterii pe termen scurt. Europenii sunt pregătiţi să strângă centura dar vor să vadă o lumină la capătul tunelului sub forma creşterii veniturilor şi a scăderii şomajului. Dacă se instaurează recesiunea, nimic nu va împiedica o reacţie în front politic şi social – manifestări contra austerităţii, greve, violenţe, revolte, accederea partidelor extremiste şi căderea guvernelor cele mai slabe.

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .