.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

dogs-for-people-with-allergies-and-kids-620x264 (1)Primul Centru din Europa de Terapie Asistată de Animale și Cercetarea Interacțiunii Om – Animal (Dogs for People) s-a deschis săptămâna trecută la București. În această instituție sunt folosiți câini comunitari, special selectați, antrenați și dresați pentru aceste activități.

Prin deschiderea centrului, Dr. Anca Tomescu susține că peste 50 de copii vor putea beneficia anual de programele de terapie asistată de foști câini comunitari,  începând cu acest an.

„Trăim într-o societate în care percepția asupra câinilor fără stăpân este de multe ori nedreaptă, de aceea astăzi ne-am gândit să vă demonstrăm că oamenii și câinii se pot ajuta unii pe ceilalți.  Acest centru ar putea deveni unic în Europa pentru că este singurul centru în care terapia va fi făcută de câinii fără stăpân”, a afirmat Anca Tomescu la deschiderea centrului. (agerpres)

Efectele terapiei cu animale în vindecarea multor boli este absolut uimitoare. Datorită câmpului electromagnetic foarte puternic cu care sunt înconjurate unele animale, în special câinii și pisicile, pot fi considerați ideali pentru tratamentele folosite de psihoterapeuți. Căinele este un mediator excelent în diferite boli ale minții. Persoanele singure, în vârstă sau cei cu probleme de comunicare de exemplu, pot beneficia de colaborare conștientă cu prietenul vechi și credincios cu patru picioare.

Actorul Marius Manole, prezent la evenimentul de lansare, a ținut să spună că “Dogs For People e un proiect minunat, e o picătură de firesc în care se regăsesc deopotrivă destinele celor care au muncit ca acest vis să devină realitate și cele ale copiilor aflați în dificultate. Faptul că există un asemenea centru e o speranță în plus că putem fi, în sfârșit, oameni cu animalele, dar și cu cei din jur“.  (eva.ro)

Ședințele de terapie vor fi conduse de echipe compuse din psihoterapeuți, antrenori și câini special antrenați. În paralel vor fi dezvoltate și programe de cercetare științifică la care vor putea participa psihoterapeuți, sau centre universtate din România și străinătate.

În România, terapia cu animale a fost introdusă în premieră națională, la un spital din Cluj-Napoca în anul 2013. O echipă de la Asociația Dog Assist, compusă dintr-un specialist în Terapia Asistată de Animale (TAA) și un câine, i-au ajutat pe bolnavii cu probleme psihice din Cluj să se recupereze, în cadrul primului proiect comun al Universitatii “Babeș-Bolyai” cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu-Hatieganu” din Cluj și Institutul de Cercetarea Interacțiunii Om Animal (ICIOA). Proiectul-pilot a fost demarat la Clinica de Psihiatrie din cadrul UMF, cu ajutorul specialiștilor de la Dog Assist. Pacienții cu probleme psihice care se tratează în Ambulatoriul Clinicii de Psihiatrie din Cluj-Napoca au avut parte de terapie asistată de câini. (ziardecluj.ro)

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .