.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexThe Guardian publică un interviu cu Edward Snowden, omul de la care a pornit scandalul PRISM, legat de interceptarea comunicaţiilor pe internet de către Agenţia Naţională de Securitate din SUA (NSA).

Un angajat în vârstă de 29 de ani al unui subcontractor american în domeniul Apărării este sursa care a dezvăluit pentru The Guardian informaţii confidenţiale despre programele de supraveghere a comunicaţiilor desfăşurate de către Statele Unite, a anunţat duminică ziarul britanic, relatează AFP.

“Nu am nicio intenţie să mă ascund, pentru că ştiu că nu am făcut nimic rău”, a declarat Edward Snowden, care se află la Hong Kong de la 20 mai, într-un interviu publicat pe site-ul ziarului.

Edward Snowden, fost angajat NSA devenit informator, susţine că NSA a dezvoltat o infrastructură capabilă să intercepteze “aproape orice”. “Majoritatea comunicaţiilor umane sunt interceptate, fără o ţintă anume. Dacă un angajat NSA vrea să-ţi citească e-mailul, tot ce trebuie să facă este să folosească interceptările. Cu ajutorul lor, poate obţine accesul la e-mailuri, parole, înregistrări telefonice sau date de pe carduri de credit. Nu vreau să trăiesc într-o astfel de societate”, spune Edward Snowden, care în prezent locuieşte în Hong Kong.

Snowden, care a decis că publicul larg trebuie să afle despre activităţile NSA, nu consideră că a comis o infracţiune când a întors armele împotriva Agenţiei. “NSA minte în mod curent în legătură cu motivele supravegherii în SUA. NSA a declarat că nu are unelte. Ba are unelte şi le foloseşte mai mult pentru a obţine date despre americani decât din Rusia. De fapt, hack-uim întreaga lume, oriunde s-ar afla, NSA este în aproape toate ţările din lume. Nici măcar nu vă daţi seama de ce e în stare NSA, e înfricoşător ce capacităţi au, nimeni nu va mai fi în siguranţă”, spune fostul angajat NSA.

Edward Snowden susţine că a decis să dea documentele NSA presei după ce a observat că Barack Obama, în ciuda promisiunilor, acţionează la fel ca predecesorii săi. “Vineri, când a denunţat scurgerile de informaţii în presă, Obama a părut că nu se poate apăra. Încerca să justifice ceva injustificabil şi el ştie asta”, spune informatorul.

Snowden e convins că, denunţând acţiunile NSA, şi-a asumat un risc enorm şi e convins că nu va mai ajunge niciodată acasă. “Accept riscul de a ajunge la închisoare, nu poţi să te pui cu cele mai puternice servicii secrete şi să nu accepţi acest risc. Sunt convins că nu mă voi întoarce niciodată acasă, deşi aş vrea asta”, conchide Snowden.

Programul PRISM

Într-un interviu pentru ABC News, directorul serviciilor americane de informaţii (DNI) James Clapper a anunţat că o anchetă a fost deschisă pentru stabilirea originii dezvăluirilor despre metodele utilizate de aceste servicii.

“Sper că vom reuşi să aflăm cine a făcut acest lucru, deoarece acest lucru a cauzat pagube mari securităţii ţării noastre”, a declarat Clapper.

The Washington Post şi The Guardian au dezvăluit săptămâna trecută, în mod succesiv, existenţa a două programe secrete NSA.

Unul priveşte “recoltarea” începând din 2006 a datelor apelurilor telefonice în Statele Unite de către operatorul Verizon şi, se pare, şi de către alţi operatori.

Celălalt program, numit PRISM, vizează interceptarea comunicaţiilor navigatorilor pe Internet străini, care se află în afara teritoriului Statelor Unite, pe nouă reţele mari de socializare, ca Facebook.

sursa si foto ; Gandulindex

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .