.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

media-145520996778000700La București de cca. două săptămâni a început în ritm accelerat un vânt de schimbare a unor oameni importanți în arhitectura sistemului de putere. Au căzut pe rând procurorul general al republicii, șeful temutului serviciu de informații al Ministerului de Interne (Direcția Generală de Informații și Protecție Internă – DGIPI), șefii ANAF și potrivit informațiilor noastre vor continua să cadă ca popicele în continuare. Nu doar la centru ci și în teritoriu…

 În fapt… cine a urmărit puțin schimbările din Polonia de la sfârșitul anului trecut se prinde imediat că scenariul e aproape tras la indigo, cu specific mioritic… Singura diferență față de București e că la Varșovia a venit la putere un partid în urma unor anticipate câștigate autoritar și nu în urma unor mișcări de stradă ca la București. Posibil și de aceea schimbările să pare puțin mai  lente la noi.

În Polonia a venit la putere partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator) și instant șefii serviciilor secrete – ”Şefii celor patru servicii de informaţii şi contrainformaţii din Polonia au plecat din funcţii, a anunţat joi şeful comisiei parlamentare responsabile cu supravegherea acestor instituţii, Marek Opiola, la doar trei zile de la instalarea guvernului conservator şi eurosceptic format de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), transmite AFP” – detalii AICI

Au urmat apoi serviciile publice de radio și tv – ”În ciuda ameninţărilor Consiliului Europei, Polonia a luat o decizie controversată. Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a promulgat controversata lege privind mass-media publice, în pofida criticilor venite de la Bruxelles” – detalii AICI si AICI

Nu a scăpat nici Tribunalul Constituțional (omologul Curții Constituționale de la noi) prin care au reușit să blocheze orice decizii care ar putea bloca noii puteri pachetul de legi pentru reforme în poliție, administrație s.a.m.d.

Parchetul a fost trecut în subordinea Ministerului Justiției.

Toate acestea au provocat scandal la Bruxelles și premierul polonez a fost audiat în Parlamentul European pentru eventuale derapaje contra statului de drept. Nu s-a întâmplat nimic.

 

Evident că schimbările politice din Polonia nu suportă comparație, dar au un lucru comun. Noua putere vrea să aibă oameni fideli în funcțiile cheie. Schimbările se produc brusc prin lege și prin forța parlamentară de care dispune – Cazul Poloniei SAU prin presiuni bine coordonate și țintite asupra celor care se țin de scaun în așteptarea unor vremuri mai bune.

Poate cineva acuza Guvernul Cioloș că schimbă oameni cercetați sub acuzații grele de procurorii anticorupție? Evident că NU. E un guvern votat cu ambele mâini de PSD și PNL.

Ce va fi de acum? Un bowling vesel de tip românesc. Cert e că se cade și se cade urât.

Miza nu e atât de ordin intern politic… cât geostrategic și de remodelare a unei arhitecturi care e în plină transformare ca urmare a incapacității UE să facă față noilor realități.

SURSA SI FOTO:  http://www.stiripesurse.ro

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .