.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesProtestele împotriva demarării exploatării miniere de la Roșia Montană de către RMGC, organizate sistematic în ultima perioadă de numeroși localnici din zona Munților Apuseni, au determinat o schimbare susbstanțială de atitudine vizavi de acest subiect fierbinte, din partea președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Acesta a declarat astăzi, în cadrul dezbaterii organizate pe tema ”Strategiei de Dezvoltare a județului Alba pe perioada 2014-2020” că includerea, din nou, a proiectului minier de la Roșia Montană în strategia aflată în curs de elaborare, nu se mai justifică, întrucât acest lucru ar fi împotriva dorinței oamenilor din Apuseni, care nu doresc să le fie pus în pericol mediul înconjurător și patrimoniul cultural.

Ion Dumitel, președintele Consiliului Județean Alba: Vedem ce zic oamenii. Din ce în ce mai mulți NU! NU ne trebuie minerit, nu ne trebuie dezvoltare economică pe bază de minerit, iar motivele sunt simple: MEDIUL și nu alt motiv. Oamenilor le este teamă că dacă se face exploatarea minieră se contaminează flora și fauna și e problemă cu lemnul și mobila produsă în Munții Apuseni, e problemă cu turismul, că sunt afectate pensiunile și toate serviciile de turism, și atunci cred că despre minerit este greu să mai vorbim în situația în care populația din zonă nu își mai dorește acest lucru. Și noi, întodeauna am spus că ne dorim ce își doresc oamenii.”

Șeful CJ Alba a mai explicat faptul că el susține exploatarea resurselor miniere de pe raza județului nostru, însă “când oamenii nu vor, trebuie să le respectăm decizia.”

Vă reamintim faptul că reprezentanții Consiliului Județean Alba și-au exprimat în repetate rânduri, de-a lungul anilor, susținerea pentru proiectul minier aurifer de la Roșia Montană, respectiv pentru RMGC, compania care intenționează să exploateze zăcămintele de aur și argint din județul Alba. În acest sens, anul trecut, administrația județeană a finanțat cu suma de 300 de mii de lei organizarea unui referendum local, care însă a fost invalidat din cauza prezenței scăzute la vot.

sursa si foto: ziarulunirea

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .