.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

header_rmnet_RovanaStimată doamnă ministru Rovana Plumb,

Prin prezenta scrisoare vă supunem atenției faptul că în ciuda declarațiilor publice făcute de dvs. pe 9 mai anul trecut, potrivit cărora “Guvernul va reanaliza în mod transparent proiectul de la Roşia Montană pe bază de dialog social”1, Ministerul Mediului manifestă în continuare lipsă de transparență în luarea deciziilor. În tot acest interval de timp, Ministerul nu a emis nicio poziție oficială referitoare la procesul de evaluare a impactului de mediu. Cu toate acestea, instituția pe care o conduceți dispune de documente juridice ce recomandă oprirea întregii proceduri de evaluare a proiectului minier propus la Roșia Montană.

Ministerul Mediului a comandat un audit juridic în martie 2012 ca urmare a deciziei irevocabile a Curții de Apel Alba Iulia2 de a anula planurile de urbanism votate de Consiliul Local, aferente minei, în 2009. Analiza juridică, cerută de fostul ministru Attila Korodi, sublinia faptul că „lipsa unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) valabil reprezintă un impediment în continuarea procedurii”.3

La scurt timp după numirea în funcție, ați afirmat că ați găsit „acel document botezat de presă audit”, că aveți „cunoştinţă de conţinutul lui, însă nu a fost luată vreo decizie în legătură cu opiniile juriştilor”4. Vă reamintim în acest context și propria recomandare făcută ministrului mediului Korodi5 de a judeca „situația de la Roșia Montană pe criterii profesioniste și ținând cont exclusiv de evaluările experților și de părerea populației, nu de condiționări politice”.

Lipsa de reacție și a oricărei poziții oficiale a Ministerului Mediului referitor la proiectul Roșia Montană, după mai bine de un an de la întocmirea analizei juridice menționate, ridică mari semne de întrebare cu privire la profesionalismul implicat în evaluarea de mediu a acestui proiect. Mai mult de atât, auditul a fost plătit din bani publici și considerăm că poziția experților consultați trebuie prezentată public și nu în ultimul rând, să stea la baza unei acțiuni ferme a ministerului. Vă reamintim că documentația supusă evaluării dvs. se află la Ministerul Mediului încă din 2004. Peste 150.000 de persoane au semnat petiția prin care cereau instituției pe care o conduceți să nu emită un aviz favorabil pentru proiectul de la Roșia Montană. În plus, Parlamentul European a votat în 2010 rezoluția6 pentru interzicerea cianurii în minerit, pe care ați susținut-o și domnia voastră în activitatea de europarlamentar.

Din aceste motive, considerăm necesară exprimarea unei poziții oficiale a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice privitoare la procedura de autorizare a proiectului minier cu cianură de la Roșia Montană, care sa evidențieze informații de interes public precum concluziile analizei juridice privind planurile de urbanism și acțiunile întreprinse de minister ca urmare a acestora.

sursa si foto: stareanatiunii

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .