.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Eşti unul dintre organizatorii Fân Fest de la Roşia Montană. Sunteţi „în grafic” cu pregătirile?

Da, totul e pregătit… E cea mai complexă ediţie a Fân Fest. În primul rând, ca importanţă avem forumul de activism social, care, cel puţin după câte văd eu, e cel mai mare de acest gen de după revoluţie. Are cinci plenare şi peste treizeci de ateliere. Şi-au anunţat participarea activişti sociali şi de mediu din întreaga lume. Vor fi abordate foarte multe teme, începând cu „Salvaţi Roşia Montană”, Chevron, Piaţa Universităţii, relaţia dintre mass-media şi protestatari, acţiune directă, finanţare etică…

Aşadar, un festival, dar şi o inedită formă de protest…

Festivalul este practic vârful de lance al campaniei „Salvaţi Roşia Montană”. Încercăm coagularea societăţii civile reale de la noi, dar şi un parteneriat cu grupuri din mai multe ţări care practică această formă de activism social.

Publicul larg unde îşi are locul în toată această poveste?

Este elementul cel mai important. Totul este deschis publicului, îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să ni se alăture în acest act de cultură şi civism… Estimăm o participare de peste 5.000 de persoane. Festivalul este şi un bun prilej de a ajuta comunitatea locală şi de a-i oferi alternative la mineritul cu cianuri. Se poate trăi şi altfel la Roşia Montană, nu doar prin proiectul RMGC.

Cei care vor să participe să-şi ia corturile de-acasă?

Pot veni cu corturile, se poate sta şi la săteni, există şi câteva pensiuni… Prognoza meteo e foarte bună pentru 15-19 august, nu se anunţă ploi… Oricum, pentru program şi multe alte detalii se poate consulta site-ul fanfest.ro.

Vom organiza şi expoziţii, conferinţe ARA despre patrimoniul de la Roşia Montană, un tur al bisericilor din zonă, un tur al galeriilor, un cenaclu literar, filme documentare, concerte de excepţie… Vom avea parte şi de un eveniment astronomic rar, o ploaie de „stele” exact în acea perioadă, vom amplasa şi un telescop.

Cred că pentru toţi oamenii normali, campania „Salvaţi Roşia Montană” poate însemna un punct în care românii pot învăţa cu adevărat ce înseamnă implicarea civică şi ce înseamnă voluntariatul. Este de remarcat faptul că acest festival a fost „construit” pe bază de voluntariat, toţi artiştii cântă pro-bono, mai avem şi o mică „armată” de voluntari şi este finanţat acolo unde este cazul, etic, din donaţii şi proiecte culturale la vedere.

Aşadar, o reacţie a societăţii civile împotriva unui politic ce tinde s-o sufoce…

Exact, dar să nu uităm o vorbă veche românească: „Nu mor caii când vor câinii…”!

Sursa si foto: Cotidianul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .