.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

ghita-bo9y7wk4crDeputatul Sebastian Ghiţă a vorbit, marţi seară, la postul său de televiziune, despre relaţia “foarte apropiată “de prietenie pe care a avut-o cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cum s-a oferit să o ajute atunci când aceasta a devenit “preocupată” de faptul că CNATDCU ar putea să îi verifice teza de doctorat.

“Am avut o relație apropiată cu Laura Codruța Kovesi. Mă cunosc foarte bine cu dânsa și la acel moment (anul 2012 – n.r.) eram în relații extrem de apropiate. Ne-am cunoscut la un eveniment public. Am continuat să ne vedem de mai multe ori și la momentul la care fostul președinte Traian Băsescu a lansat în spațiul public celebrele acuzații de plagiat împotriva lui Victor Ponta, la ceva timp, alti jurnaliști au lansat acuzatii similare înspre Kovesi. Ne întâlneam la evenimente publice și private. Aveam o relație foarte apropiată. Am avut o discuție cu dânsa în care am observat-o marcată, preocupată, îngrijorată de ceea ce se va întâmpla în momentul în care teza dânsei va fi verificată de CNATDCU. În acea discuție, pentru că îi cunoșteam pe cei care îi dirijau, numeau, pe cei din comisia respectivă, am discutat cu dânsa că o să încerc să o ajut, în calitate de prieten. Nu cred că dânsa a gândit că falsificăm ceva. Cred că s-a gândit că raportul va ieși bun. Așa crede și acum, că nu a plagiat”, a declarat Ghiță, la România TV.

Ghiță a mai relatat că acuzațiile lansate, legate de un posibil plagiat, ar fi putut să îi afecteze cariera și să “o oprească să mai obțină funcții publice”.

Acesta a povestit totodată cum ar fi ajutat-o el pe Kovesi.

“La vremea aceea nu mi se păreau așa de grave acuzațiile. Simțeam că fac o chestiune importantă chiar pentru instituția pe care ea o conducea și pentru statul român, era procurorul general al României. Am crezut că fac un lucru bun pentru statul român, ajutând-o pe Laura Codruta Kovesi. Nu am fost membru în respectiva comisie și nici nu a fost vreun parlamentar membru. Am stat cu ei la calculator, unde au bătut raportul, am plimbat raportul ca să fie semnat“, a completat Sebastian Ghiță.

Deputatul a susținut că nu a fost pus de nimeni să intervină pentru a o ajuta pe Kovesi.

“Discuția a fost între mine și dânsa, nu m-a pus nimeni să intervin. Kovesi nu a promis ceva la schimb, nu a existat o discuție în termenii acestia. Era o chestiune normală, firească. Atunci nu mi s-a părut nimic rău sau anapoda”, a spus Sebastian Ghiță.

În ce privește autodenunțul la Parchetul General, acesta a spus: “Eu, făcând acest autodenunt, devin protejat, că aşa am înţeles eu că se întâmplă de la procurorii DNA când recunoşti faptele. Eu am văzut cum se fac probele, am văzut şi la ICCJ probe obţinute ilegal. M-am dus la Parchetul General pentru că procurorului general trebuie să-i acordăm creditul şi importanţa cuvenite. Sunt convins că Parchetul General va analiza acest autodenunţ cu mare atenţie”.

Ghiță a susținut totodată că nu a făcut autodenunţul “ca să dărâme scena politică sau juridică în România”. “Dar după 2 ani în care am văzut cum se fac aceste dosare, mi-a ajuns şi mie să văd cum unii ne aşezăm deasupra tuturor şi alţii suntem veşnic ciomăgiţi”, a completat Ghiță.

“La acel moment eu nu aveam calitatea de deputat, eram cetăţean. Nu eram nici membru în Guvern, am explicat cum am decis să mă amestec în chestiunea aceasta, din cauza relaţiei cu Kovesi şi pentru că îi cunoşteam pe oamenii aceia. Nu-i cunoşteam eu pe toţi, ci pe câţiva dintre ei. Nu eu am avut comunicarea cu toţi cei implicaţi. Am vrut să o spun clar, ca să nu ajungem în situaţia să se schimbe declaraţiile. Nu a fost niciun grup de criminalitate organizată, ci am fost nişte cetăţeni care am încercat să facem un lucru bun pentru prestigiul Parchetului General, al procurorului general şi, în cazul meu, pentru o relaţie personală”, a adaugat Sebastian Ghita.

Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ, susţinând că, în 2012, împreună cu alți demnitari a participat la falsificarea, în Guvern, a unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Fostul premier Victor Ponta a refuzat să comenteze autodenunţul, spunând că dacă va fi chemat la Parchet, va spune acolo tot ce ştie pe acest subiect.

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut marți seară că Sebastian Ghiță a fost pus de prim-adjunctul SRI Florian Coldea să-i rezolve problema lui Kovesi.

sursa si foto:  http://www.cotidianul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .