.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

EXTRAS_ROSIA1-300x172Aproape 300 de mii de dolari din conturile companiei Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) au fost puse sub sechestru de procurorii români în cadrul unei investigații penale pentru spălare de bani demarate toamna trecută împotriva firmei care dorește să exploateze aurul din Apuseni. Reprezentanții companiei spun că sunt investigați fiindcă au cumpărat haine “outdoor” de la firma Kadok Interprest SRL, firmă despre care procurorii români spun că este doar un bidon pentru spălare de bani.

Informația a fost făcută publică în ultimul raport de activitate al companiei mamă Gabriel Resources, cea care deține 80 la sută din firma românească RMGC. Gabriel Resources, firmă listată pe bursa din Toronto, a avut obligația să menționeze în acest raport ancheta demarată de către autoritățile române împotriva subsidiarei sale.

RISE Project a dezvăluit, în noiembrie 2013, că RMGC a fost pusă sub urmărire penală în amplul dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care a fost arestat fostul consilier guvernamental, Marcel Păvăleanu. Procurorii investighează peste 100 de firme și tranzacții de zeci de milioane de euro făcute inclusiv de „firme fantomă”, unele dintre ele deținute de personaje din Serbia care sunt cel mai probabil doar interpuși ai adevăraților beneficiari ai fraudei.

Cazul Păvăleanu: filiera sârbească

Corporația RMGC, urmărită penal într-un amplu caz de spălare de bani

O astfel de firmă fantomă este și Kadok Interprest SRL, în conturile căreia RMGC susține că a pompat 300 de mii de dolari ca să cumpere îmbrăcăminte “outdoor”. Compania canadiană nu menționează cantitatea de haine cumpărată de la Kadok iar, de fapt, această companie nu a avut niciodată un punct de vânzare îmbrăcăminte. Gabriel Resources spune că hainele au fost achiziționate de la Kadok în ultimul trimestru al anului 2012. În aceeași perioadă au avut loc alegerile parlamentare iar Roșia Montană a fost un subiect aprig dezbătut.

Potrivit Ministerului Finanțelor, în 2012, RMGC a avut 465 de salariați, ceea ce înseamnă că a plătit, în medie, peste 600 de dolari per angajat pentru hainele care ar fi fost achiziționate de la fantoma Kadok. RISE Project și Centrul pentru Jurnalism de Investigație din Serbia (CINS) au investigat firma Kadok Interprest și au descoperit că aceasta este deținută de sârbul Goran Prvucovic, 42 de ani, din orășelul Zajecar, situat la peste 200 de kilometri de Belgrad. Apropiații sârbului susțin că acesta este dependent de droguri și că s-ar afla într-o clinică de reabilitare, iar sora sa ne-a declarat că Prvucovic nu a avut niciodată afaceri în România.

 

sursa si foto: Riseproject

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .