.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

„Criticat de activiştii pentru drepturile omului pentru relocarea unor familii de romi şi pentru construirea unui zid de beton prin care a separat comunitatea romă de ceilalţi locuitori din zonă, un primar român a obţinut cel mai mare scor în alegerile locale, după cum arată datele oficiale publicate marţi. Cătălin Cherecheş, primarul de 33 de ani al oraşului Baia Mare, a obţinut 86 de procente în urma alegerilor de duminică, organizate la doar câteva zile după ce zeci de familii de romi au fost relocaţi în clădirile administrative ale fabricii de cupru dezafectate”, relatează agenţia de presă Reuters.

Organizaţiile pentru drepturile omului reclamă faptul că imobilele în care au fost relocaţi romii sunt improprii locuirii, neavând suficiente bucătării şi băi. În media din Baia Mare s-a relatat că locuinţele nu au nici apă curentă, canalizare, curent electric. În replică, Cherecheş spune că e vorba de o soluţie temporară: „Acesta este doar primul pas al unui proiect care vizează să integreze populaţia romă într-o manieră europeană. În maximum trei ani, vom identifica terenurile ce le vor fi atribuite acelor familii, pentru a le fi construite case”.

Reuters notează că, deşi doar 620.000 de persoane şi-au declarat etnia romă la ultimul recensământ, numărul real al romilor din România ar fi, conform activiştilor, de 2,5 milioane, reprezentând cea mai mare comunitate din Europa.

Sursa: Jurnalul

Comentariu RoStirea: Acest caz este de fapt o manipulare ce se “vrea de natura etnica” dar de fapt este o discrimnare a majoritatii. Aceasta situatie baimarenii (eu sunt tot o baimareanca) o cunoastem foarte bine, iar pentru a fi obiectiva voi posta ceea ce afirma baimarenii pe forum:

“Mircea : Rromii despre care se tot vorbeste, au locut in niste colibe acoperite cu folie de plastic, total inslubre, n-au vazut in viata lor o baie , traiau efectiv ca niste animale. dupe ce au fost mutati in fostele birouri de la Romplumb ,de al dracului ce sunt au spreiat copii cu sprayuri lacrimogene si apoi i-au dus la doctor spunand ca s-au intoxicat . In acele birouri am muncit -30 de ani , iar acum sunt la pensie si nu s-a inbolnavit nimeni de nimic. Asta au spus chiar unii dintre ei . I-au instigat Organizatiile acelea de aparare a drepturilor rromilor care nu fac absolut nimic pentru ei ,ci numai iau bani deageaba de la UE si statul roman.”

Asa cum spune domnul MIRCEA acei romi traiau intr-o colonie la marginea Baii Mari, in camp, in zona Craica, unde s-au aciuat de circa 20 de ani si au transformat aceea zona intr-o tabara insalubra, este drept ca autoritatile au trecut cu vederea aceea tabara de romi deoarece era o masa de manevra electorala.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .