.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

descărcareSenatul filipinez a interzis la inceputul acestei luni (aprilie 2014)  mineritul in mina deschisa.

Exploatările miniere duc la defrișări și eliberează minereuri toxice și metale grele în sol și apă.  Grava poluare datorata mineritului persistă ani de zile după ce minereul este exploatat.

”Opriți mineritul în carieră deschisă! Acesta nu rezolvă sărăcia, ci o perpetuează!” – senatorul Aquilino  Pimentel III a cerut astăzi unităților administrației publice locale să interzică “minieritul în carieră deschisă”, care a transformat terenurile agricole prețioase într-un peisajul selenar.

”Nu putem permite distrugerea nestingherită a resurselor solului și a apei pentru deschiderea de mine de suprafață. Este deplorabil și acest lucru nu trebuie să continue”, a declarant Pimentel, avertizând că  lipsa de acțiune în domeniul schimbărilor climatice va avea consecințe “catastrofale”.

Senatorul și-a exprimat dezacordul și în legătură cu operațiunile miniere la scară mică care folosind pompe de apă de înaltă presiune și de excavatoar pentru a dezgropa suprafețe mari de teren afectează perimeter agricole în vânătoarea după aur.

“Mineritul nu rezolvă sărăcia, o perpetuează. Beneficiază câțiva, dar distrugerea provoacată afectează comunități întregi, nu doar în această generație dar și pe cele viitoare” a spus el.

Declarația completă: www.senate.gov.ph/press_release/2014/0403_pimentel1.asp

Sursa: Mining Watch

Impactul exploatărilor de suprafață

  • Exploatările miniere de suprafață distrug peisaje, păduri și habitatele animalelor sălbatice, atunci când copacii, plantele și solul sunt îndepărtate din zona de minerit. Aceasta duce la eroziunea solului și distrugerea terenului agricol.
  • Atunci când ploaia spală terenul exploatat și sterilul, sedimentele poluează pânza freatică. Acest lucru poate afecta peștii și sufoca plantele din aval, poate duce la desfigurarea canalelor râurilor și pârâurilor, ceea ce duce la inundații.
  • Există un risc crescut de contaminare chimică a apelor subterane atunci când mineralele din sedimente și roci ajung în steril și se infiltrează în pânza freatică.
  • Mineritul de suprafață duce la poluarea fonică și poluare cu praf, atunci când stratul superior de sol este împrăștiat cu echipamente masive. Rezultatul a toate acestea este un teren sterp, care rămâne contaminat mult timp după ce mina se închide.
  • În Statele Unite, între 1930 și 2000, numai minele de cărbune au alterat aproximativ 2,4 miliarde de hectare de teren natural, mare parte acoperit cu pădure. Încercările de a restaura terenul distrus de o exploatație minieră și a-l reîmpăduri sunt dificile pentru că procesul minier afectează foarte mult solul și calitatea acestuia. De exemplu, în Montana, proiectele de reîmpădurire au avut o rată de succes de doar 20-30 de procente, în timp ce anumite locuri din Colorado, au supraviețuit doar 10 la sută din puieții de stejar plantați.
  • În China, mineritul de cărbune a degradat calitatea terenurilor pe o suprafață estimată de 3,2 milioane de hectare, potrivit unei estimări din 2004. Rata de restaurare, pe ansamblu, a terenurilor afectate a fost de doar 10-12 procente (suprafața de teren restaurat față de zona totală degradată).

sursa greepeace.org

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .