.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Aproximativ 25.000 de maghiari, între care sute de preoţi, participă, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la protestul organizat faţă de sentinţa în cazul retrocedării Colegiului “Székely Mikó” din municipiu, scopul acţiunii fiind acela de a semnala că decizia instanţei ar putea fi un precedent periculos.

Manifestarea, organizată de bisericile istorice maghiare, a început la ora 11.30, cu bătăile clopotelor, mare parte dintre protestatari adunându-se în faţa lăcaşurilor de cult, de unde au pornit într-un marş spre centrul oraşului, unde, în faţa Colegiului “Székely Mikó”, a fost amenajată o scenă.

Potrivit estimărilor, la protest participă aproximativ 25.000 de persoane, la acţiune fiind prezenţi şi sute de preoţi ai bisericilor istorice maghiare din Transilvania.

O parte din protestatari au pancarte cu mesaje precum “Dreptate”, “Dreptate lui Marko, Marosan şi Miko”, “Justice”, “Autonomie teritorială Ţinutului Secuiesc” şi au steaguri secuieşti şi ungare.

Printre manifestanţi au fost distribuite mii de ecusoane, de culoarea neagră, cu inscripţia în limba maghiară “M – 2012.09.01. – Ziua Dreptăţii”, precum şi mii de fluturaşi cu manifestul care urmează să fie dat citirii la sfârşitul protestului, care va dura aproximativ două ore.

Protestatarilor li se vor adresa preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, episcopul-vicar al Bisericii Reformate Kató Béla, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, episcopul reformat Pap Géza, arhiepiscopul romano-catolic de Alba-Iulia, Jakubinyi György, episcopul unitarian Bálint Benczédi Ferenc, episcopul Bisericii Evanghelice Luterane, Adorjáni Dezső, episcopul reformat Csűry István, europarlamentarul Tőkés László.

Protestul, la care organizatorii aşteptau sosirea a aproximativ 20.000 de maghiari din toată Transilvania, se va încheia cu adoptarea unei declaraţii.

Mii de oameni din Bihor, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Braşov sau Arad, dar şi din Ungaria şi diferite localităţi covăsnene au început să sosească, sâmbătă, în municipiu, cu autobuze şi maşini personale, primele autovehicule de transport persoane ajungând la Sfântu Gheorghe în jurul orei 10.00.

La manifestaţie a ajuns şi o delegaţie de 30 de persoane din Veszprem, Ungaria, dar sunt prezente şi persoane din Budapesta, reprezentanţi ai Autoguvernării Comunităţii Rome.

Mai multe efective de forţe de ordine au fost mobilizate pentru această manifestare, de asemenea fiind amenajate şi câteva puncte de prim-ajutor.

Circulaţia în centrul municipiului şi pe trei străzi adiacente a fost închisă traficului rutier.

Scopul acţiunii, organizată de Bisericile istorice maghiare, este acela de a semnala că decizia instanţei în acest caz, care nu este încă definitivă, ar putea fi un precedent periculos.

Manifestarea, denumită “Ziua Dreptăţii”, este organizată de bisericile istorice maghiare, cu susţinerea formaţiunilor politice maghiare şi a organizaţiilor civice, potrivit organizatorilor scopul acesteia nefiind acela de a se pune presiune asupra justiţiei, ci de a protesta faţă de o “nedreptate” şi de a atrage atenţia asupra faptului că această decizie ar putea fi un precedent periculos ce poate duce la renaţionalizarea oricărui imobil restituit legal cultelor religioase.

Sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .