.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar cer USL modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta “rezultatele dezastruoase” de anul trecut.

“Reglementarea vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor, ale părinţilor acestora şi ale cadrelor didactice, care au militat pentru susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată USL şi preşedinţilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, de liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei “Spiru Haret” şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).

Sindicalişti spun că introducerea bacalaureatului diferenţiat, prevăzută în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, este “una dintre puţinele reglementări benefice sistemului” din acest act normativ. Reglementarea, însă, nu va putea fi aplicată, conform aceluiaşi act normativ, decât din 2016, respectiv începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şcolar 2012-2013, subliniază sindicaliştii.

“Pentru anul acesta, nu mai poate fi operată modificarea, pentru că nu poţi schimba regulile în timpul jocului. Sperăm, însă, că va fi făcută pentru a intra în vigoare de anul viitor, pentru ca tuturor candidaţilor de la bacalaureat să li se acorde şanse egale. Modificarea trebuia operată din timp, dar cu Funeriu nu s-a putut discuta. În mandatul lui, a fost un monolog”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la România TV :

“Vom discuta propunerea la nivel de Guvern. Vom vedea săptămâna viitoare (…). Intenţia de modificare a bacalaureatului pentru anul viitor este o temă de discuţie pe care o analizăm  începând de astăzi. (…) Împărţirea bacalaureatului pe patru tipuri este un lucru foarte bun, dar nu putem aştepta până în 2015-2016” .

“Am susţinut de la bun început această propunere de schimbare a bacalaureatului. Din păcate, vechea conducere a Ministerului Educaţiei nu a ţinut cont de aceste propuneri, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele dezastruoase de anul trecut de la bacalaureat. Înainte de a lua o decizia despre modul de desfăşurare ar fi bine să avem un dialog cu reprezentanţii din Educaţie”, a declarat, la România TV, şi Mihaela Gună, preşedintele Asociaţiei Părinţilor.

Aceasta spune că este timp să se stabilească “o formă legată de realitate a bacalaureatului” şi să se stabilească o metodologie pentr ca “să nu mai ajungem în situaţia de criză de anul trecut”.
“Apreciem că se impune, în regim de urgenţă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, prin aplicarea, începând cu anul 2013, a prevederilor art. 77 alin. (4) referitoare la proba scrisă E, astfel încât, pe lângă proba scrisă comună de Limba şi literatura română (şi, eventual, proba scrisă la Limba şi literatura maternă), să existe şi probe scrise diferenţiate în funcţie de profil şi filieră. Apreciem că o asemenea măsură este de natură să vină în sprijinul elevilor şi justifică modificarea/completarea Legii educaţiei naţionale prin ordonanţă de urgenţă”, se mai arată în scrisoare deschisă a sindicatelor.

Promovabilitatea la bacalaureatul din vara anului trecut a fost de 45,72%, cea mai slabă din ultimele două decenii.

Examenul de anul trecut a avut parte şi de cea mai severă supraveghere din istoria bacalaureatului, inclusiv cu camere video, pentru descurajarea şi depistarea fraudelor.  Sursa: jurnalul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .