.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Înaintea alegerilor de pe 9 decembrie, primarul USL al sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, se mândrea cu faptul că locuitorii din sector au scăpat de taxa de gunoi pe care o plăteau Rosal. În realitate, nu a fost vorba decât de o şmecherie electorală din care, evident, Rosal, firma lui Silviu Prigoană, nu avem cum să iasă în pierdere.

“Am promis, am făcut. Taxa pentru gunoi 0 lei”, afirmă primarul Robert Negoiţă pe panourile şi corturile cu care a împânzit sectorul 3 al Capitalei încă dinaintea campaniei electorale. „Locuitorii sectorului plătesc cu peste 10 milioane de euro mai puţin pe an pentru că am scos taxa de gunoi”, a explicat edilul unui grup de cetăţeni aduşi la o manifestare electorală la Palatul Parlamentului.

Numai că toate aceste afirmaţii triumfaliste ale primarului au avut doar o miză electorală. În realitate, cetăţenii din sectorul 3 nu câştigă nimic din această afacere a gunoiului menajer.

Reducere numai pentru patru luni

De ani buni, firma care ridică gunoiul produs de populaţie în sectorul 3 este Rosal Grup, deţinută de familia fostului deputat PDL Silviu Prigoană. Valoarea contractului dintre primăria locală şi companie a crescut periodic, prin acte adiţionale, astfel încât în 2012 fiecare locuitor ajunsese să plătească 9,28 de lei pe lună pentru acest serviciu.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie, Robert Negoiţă, candidatul USL pentru funcţia de primar al sectorului 3, acuza sumele foarte mari pe care le încasează Rosal de la bucureşteni, prin intermediul autorităţilor locale, şi promitea că va reduce la zero taxa pentru gunoi în acest sector. La vremea respectivă, Silviu Prigoană era candidatul PDL pentru Primăria Bucureştiului.

Acesta din urmă a pierdut scrutinul din 10 iunie, în schimb Robert Negoiţă a câştigat şi, la numai o lună după preluarea poziţiei de edil, a anunţat că ideea sa privind introducerea gratuităţii la ridicarea deşeurilor menajere va fi pusă în practică de la 1 august. Numai că anunţul oficial conţinea un detaliu pe care puţini l-au băgat în seamă. „Locuitorii sectorului 3 nu vor mai fi nevoiţi să achite taxa în perioada august-noiembrie 2012″, se arăta într-un comunicat de presă al Primăriei, care anunţa că la finalul perioadei ar fi trebuit să rupă contractul cu Rosal. Iar activitatea de ridicare a gunoiului menajer ar fi urmat să fie prestată de o societate deţinută de Consiliul Local, special înfiinţată pentru aceasta, potrivit aceluiaşi document.

Perioada de reducere era, aşadar, numai pentru patru luni şi se încheia cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare din decembrie.

Serviciu contra serviciu

Deşi nu mai încasa bani pentru ridicarea gunoiului menajer, Rosal Grup a continuat să ridice gunoiul din sectorul 3, spre bucuria localnicilor, care se mirau totuşi cum de îşi asumă compania pierderile aferente în condiţiile în Primăria anunţase oficial ca va rezilia oricum contractul în noiembrie.

Realitatea era însă cu totul alta. În octombrie, Robert Negoiţă a revenit cu un nou comunicat oficial în care arăta că, de fapt, taxa 0 la gunoi va fi introdusă mai târziu decât declarase oficial. „Primarul a anunţat, într-o conferinţă de presă, că locuitorii sectorului 3 sunt scutiţi, începând cu 1 octombrie, de la plata taxei pentru ridicarea gunoiului menajer.” Aşadar, nu de la 1 august.

Ba mai mult, o hotărâre a Consiliului Local arată că, de fapt, din toată această acţiune electorală a primarului nu pierde Rosal, ci pierd locuitorii sectorului 3. În septembrie, grupul deţinut de familia lui Silviu Prigoană, care între timp şi-a dat demisia din PDL, a trimis Primăriei şi Consiliului Local Sector 3 o adresă în care solicită creşterea valorii contractelor pentru celelalte servicii pe care le prestează. Solicitarea se baza pe faptul că indicii preţurilor calculaţi de Institutul Naţional de Statistică pentru apă, canal şi salubritate au crescut între 2006 şi 2012 cu 85,99%, iar pentru deszăpezire şi combaterea poleiului, cu 116,24%.

Reprezentanţii Rosal nu au uitat să le amintească primarului şi consilierilor locali că societatea a făcut, la rândul ei, un serviciu important pentru aceştia. „Vă anunţăm că începând cu data de 1 octombrie 2012 serviciul de ridicare a gunoiului menajer prestat către populaţie se va realiza fără contraprestaţie bănească, facturarea şi încasarea acestuia fiind, cu aceeaşi dată, anulate”, este scris în adresa Rosal.

„Să se mărească în regim de urgenţă”

Două săptămâni mai târziu, pe 15 octombrie, Direcţia Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Sectorului 3 a acceptat cererea Rosal şi a propus spre aprobarea Consiliului Local, „în regim de urgenţă”, creşterea valorii contractului pe care compania îl are cu autoritatea locală. În aceeaşi zi, consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care au mărit cu 60% cuantumul sumelor pe care trebuie să le achite autoritatea publică către Rosal pentru curăţarea căilor publice şi deszăpezire, începând cu 1 noiembrie 2012.

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .