.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Hidroelectrica, compania de stat care a intrat în insolvenţă la 20 iunie, ar putea intra în faliment în mai puţin de două luni dacă instanţa va admite recursurile „băieţilor deştepţi“ Apliq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries şi ale sindicatului Hidrosind privind decizia Tribunalului Bucureşti de intrare a producătorului de energie în procedură de reorganizare, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar, Euro Insol.

Recursurile formulate de Alpiq şi de Hidrosind au avut termen joi, 4 octombrie, însă decizia a fost amânată pentru data de 11 octombrie.

„Pe lege, Curtea de Apel nu poate admite cererea, nu au nicio şansă să li se accepte recursul, dar în Justiţia din România este posibil orice. În cazul în care Curtea de Apel va aproba recursul celor două companii, contractele vor fi reluate în forma negociată iniţial şi, ulterior, Hidroelectrica va trebui să plătească şi pentru perioada în care a funcţionat în insolvenţă. Într-o lună, două, va intra în faliment“, a spus Borza.

Compania de stat este în insolvenţă din 20 iunie. Una dintre cauzele care au determinat intrarea în insolvenţă este reprezentată de contractele cu traderii de energiei, aşa-zişii “băieţi deştepţi”. Traderii de energie cumpărau electricitatea de la Hidroelectrica la preţuri reduse şi o revindeau la tarife mult mai mari pe piaţă.

Borza a adăugat că insolvenţa decurge foarte bine, iar decizia de intrare în această procedură a Hidroelectrica a fost anunţată la cel mai înalt nivel.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, susţine ca aceşti “băieţi deştepţi” – Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries – critică decizia Tribunalului Bucureşti pe considerente de ordin procedural, încercand în acelaşi timp să acrediteze ideea că Hidroelectrica nu s-ar afla în insolvenţă, această procedura fiind deschisă doar cu scopul de denunţare a contractelor bilaterale.

“În situaţia în care Curtea de Apel Bucureşti va admite recursurile «băieţilor deştepţi», hotărârea de deschidere a insolvenţei Hidroelectrica va fi anulată, cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară, deci a reactivarii contractelor bilaterale încheiate cu cei zece traderi. Având în vedere că la 20 iunie 2012 obligaţiile contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau 19,8 TWh şi că producţia din 2012 nu va depăşi 12 TWh, în condiţiile de secetă prelungită, societatea va fi în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale, cu consecinţa intrării în faliment”, precizează Remus Borza.

Potrivit lui Borza, contastaţiile depuse de companiile Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie, din grupul elveţian Alpiq, ar fi depuse ilegal, aceste două societăţi neavând calitatea de creditori ai Hidroelectrica.

“Alpiq-urile au depus ilegal aceste contestaţii, pentru că, potrivit legii, doar creditorii pot cere asta. Or, cele două firme nu au fost acceptate la masa credală. Judecătorul nu a acceptat o serie de dovezi depuse de noi, dar în schimb a acceptat de la Alpiq-uri inclusiv articole din ziare drept probe. Asta ne-a pus p gânduri”, a spus Borza.

Ponta: Hidroelctrica va fi o companie mult mai puternică

În urmă cu două luni, premierul Victor Ponta declara că Hidroelectrica va reveni la statul juridic normal în septembrie sau octombrie şi va fi o companie mult mai puternică, curăţată de contractele care îi afectau activitatea.

“Cred că Hidroelectrica, când va reveni în luna septembrie, octombrie, la statutul său juridic normal, va fi o companie mult mai puternică, o companie curăţată de acele contracte care o afectau, şi practic va reprezenta pentru statul român un adevărat asset”, spunea Ponta la începutul lunii august.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a intrat în insolvenţă în luna iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie. Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui “dezastru de management” şi al secetei din 2011.

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .