.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Adrian-Papahagi-1Particip cu bucurie la toate mitingurile de protest împotriva corupției și imposturii. […] Ieri seară am trăit însă și un moment trist, în atâta euforie pentru căderea lui Ponta, cu care mă războiesc din 2012, expunându-mă personal prin plângerea penală pentru plagiat. Marșul de la Cluj s-a oprit în fața catedralei ortodoxe, iar corifeii mitingului au lansat strigarea manipulatoare „vrem spitale, nu catedrale”, pe care miile de tineri curați au preluat-o din zbor, fără să se gândească neapărat de ce strigă asta și care e realitatea.
În primul rând, Clujul are o singură catedrală ortodoxă, construită sub Regele Ferdinand, după Unire. E prea mult? Vreți să dărâmăm poate această bijuterie, sigurul monument arhitectural românesc care adaugă la noblețea acestui oraș construit atât de bine de admirabilii maghiari, sași, austrieci și evrei, la care contribuția arhitecturală românească e atât de mică? Ce vreți să facem? Ce legătură are catedrala identității românești ortodoxe cu tragedia de la Colectiv? Ce vină poartă catedrala zidită de Ferdinand (care a costat și ea bani publici la vremea aceea), ce vină poartă Biserica noastră, care a fost adesea singura alinare a neamului? Că are și conducători nevrednici? Fie. Dar ea ține de identitatea noastră, 81% dintre români s-au botezat și se îngroapă în ritul ei? Între zidurile acestea își găsesc singura consolare milioane de femei văduve, de bătrâni singuri, uitați în urmă de tinerii cu cariere briliante la Londra sau Paris. Acolo e comunitatea, comuniunea și alinarea bunicilor noștri, acolo mergem și noi, oricât de progresiști laici am fi, când ne mor părinții. Bisericile acestea se construiesc fiindcă cei care se roagă în ele le cer. Ei nu sunt doar beneficiari, ci și contribuabili.

În bisericile istorice stă toată identitatea românească, în cele noi e alinarea celor amărâți sau aflați în pragul marii treceri. Ce rău vă fac deci catedralele? Când mergeți în turism la Roma, Paris sau Viena ce vizitați, spitale sau catedrale? Când vă vin prieteni din străinătate îi duceți la spital, sau la Kretzulescu, Stavropoleos, Voroneț sau Cozia? Încetați să vă promovați agenda antiortodoxă pe cadavrele calcinate ale tinerilor de la Colectiv!

Ieri seară, după ce am revenit de la mitingul clujean, m-am uitat la TV la cel bucureștean. M-a impresionat să văd că mulțimea care s-a dus în fața clubului incendiat a îngenuncheat și a rostit Tatăl nostru. Așa cum probabil s-au rugat și familiile și prietenii zdrobiți de durere ai celor morți. E o atitudine mai umană să te rogi pentru cei morți decât să-i învrăjbești pe cei vii!

Înțelegeți că acesta e un moment de solidaritate națională, nu de vrajbă anticreștină. Revolta noastă trebuie să se îndrepte împotriva corupției și neglijenței statului și a politicienilor care îl conduc, nu împotriva Bisericii, care nu dă legi, nu strânge impozit, nu dă autorizații de funcționare.

Inadecvarea PF Daniel, prostia unor (rari) preoți și creștini care au spus grozăvii despre „satanism” în loc de un simplu și creștinesc „Doamne păzește, Doamne odihnește-i” nu justifică această sinistră diversiune anticreștină și, în special, antiortodoxă. […] Nu din cauza lor e coruptă și săracă România, ci din cauza sechelelor comunismului: minciună, resentiment, slabă educație, delațiune, hoție etc. Din cauza securiștilor care au infestat totul, au confiscat totul (da, și o parte din Biserică). Statul mituiește și corupe Biserica, nu invers. Ceea ce nu înseamnă că Biserica nu e vinovată când se lasă mituită.

Am acuzat public sprijinul pe care Patriarhul Daniel l-a acordat PSD în campania din 2014. Am deplâns public comunicatul sordid cu care a ieșit Patriarhul la moartea toxicului Vadim Tudor. Am regretat public lipsa de reacție și solidaritate a Patriarhiei după tragedia de la Colectiv.
Dar tocmai fiindcă sunt și eu, ca simplu credincios, o parte infimă din Biserica Ortodoxă Română, tocmai fiindcă m-am rugat și eu în superba catedrală mitropolitană din Cluj, mă doare când conaționalii mei, alături de care vreau să schimbăm fața coruptă a țării, se opresc în fața monumentului lui Ferdinand și strigă „vrem spitale, nu catedrale”.

Eu vreau spitale, dar vreau și catedrale. Am avut în familie ctitori de spitale, cum e Dr Teja Papahagi, care a creat un spital în satul Domnești, jud. Argeș, ce îi poartă încă numele. Bunicul meu vindeca tuberculoșii din Cluj, fratele său opera stomace în București, fiul primului repară oase la Câmpina, fiul celui de-al doilea îngrijea bolnavi psihic la Paris. Cunosc greul spitalului românesc, respect infinit medicii, de care e plină familia mea.

Dar catedralele și spitalele nu se exclud reciproc. De altfel, catedrale ortodoxe nu se mai construiesc, în afară de cea megalomană a lui Daniel. Toate sunt deja construite. Iar bisericile care s-au construit în ultimii ani sunt mai ales în cartierele muncitorești comuniste, unde nu existau. Ele răspund unei cerințe a pieței, dacă vreți: nu le veți găsi pustii.

Cerem să se investească bani în spitale, să se stopeze corupția, să se reformeze sistemul de asigurări de sănătate, dar nu e nicio nevoie să atacăm Biserica și să strigăm în fața singurului monument ortodox din Cluj. Ținta e alta: doar cadoul făcut de Ponta către Kaz-Munai-Gaz este de 10 ori mai mare decât banii cu care statul sprijină toate cultele din România într-un an întreg. Nu mai vorbim despre șpăgile din restituiri, Microsoft, EADS și multe altele. Acolo sunt banii furați, nu în bisericile unde se roagă părinții și bunicii noștri.

Adrian Papahagi

sursa sui foto: http://inliniedreapta.net

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .