.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Doua nume sonore ale fenomenului miscarii banilor si-au exprimat, de curand, punctele de vedere in ceea ce priveste evolutia economiei mondiale, in general, si a celei europene, in mod special. Concluziile lor denota scepticism si efecte de stagnare, in cel mai bun caz.

Astfel, multimiliardarul George Soros vede o iminenta catastrofa pe batranul continent. Cauza principala este aceea a diferentelor tot mai mari dintre statele ce se imprumuta si cele care le-au finantat.

In optica lui, problema discutata capata proportii ingrijoratoare, in pofida masurilor disperate adoptate de Banca Centrala Europeana pentru a diminua aceasta criza a creditelor. Soros inainteaza ipoteza conform careia bancile nationale ale tarilor cu disponibil solid in conturi se vor confrunta cu creante majore, uneori irecuperabile de la statele carora le-au acordat imprumuturi. Economistul considera faptul in sine ca pe un barometru, anticipand furtunile ce nu vor intarzia sa apara. Reperul cel mai elocvent pe care il ofera Soros este Germania.

Acolo, banca centrala Bundesbank ia pozitii ferme impotriva extinderii nedeterminate a creditelor, trecand la practici de prudentialitate menite sa limiteze pierderile ca efect al unei eventuale destramari a zonei euro. Nu conteaza daca moneda unica va mai rezista sau nu (recent era echivalenta, in scadere, cu 1,30 dolari).

Europa se confrunta cu o parca interminabila perioada de stagnare. Prin acest status quo au trecut candva si alte tari. Atat cele din America Latina vreme de un deceniu (1982-1992), timp in care economia era impietrita, cat si chiar Japonia. Tokyo a stat pe loc pret de un sfert de veac.

Este drept, au supravietuit. Doar ca aria de extindere era cu mult mai mica decat cea prezenta. Uniunea Europeana nu este doar un stat, ci un areal cu o suprafata considerabila, eterogen, cu multiple particularitati.

Pe termen lung, se intrevede o perspectiva de crestere economica a UE mai slaba, comparativa cu cea inregistrata in ultimele doua decenii datorita imbatranirii populatiei si a unei productivitati mult incetinite, fara o eficacitate considerabila. Aceasta este concluzia unui raport dat publicitatii de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) privind zona euro si UE in ansamblu, prezentat cu putin timp in urma, la Bruxelles.

La randul sau, “clarvazatorul” de crize financiare Nouriel Roubini (foto) a declarat ca momentul de respiro luat de recesiune in zona euro este de domeniul trecutului, a expirat. Astfel, tensiunile au revenit in actualitate, pe un fundal in care dobanzile ce vor fi percepute Spaniei si Italiei la imprumuturile contractate sunt semnificativ mai mari.

Economistul prognozeaza o inevitabila expansiune a crizei de la marginea zonei euro catre centrul acesteia. “Molipsirea” va fi acuta si va prezenta simptome extrem de neplacute in Franta si Germania. La adancirea flagelului economic vor contribui din plin mai multi factori.

Agravarea situatiei financiare se va produce intrucat, desi masurile de austeritate sunt de o stringenta necesitate, vor determina accelerarea contractiei economice. Asta inseamna o putere de cumparare diminuata, coborarea plafonului de productie, contracte mai putine, schimburi pe masura, comert redus.

De asemenea, cheltuielile guvernamentale in scadere, reducerea celor sociale si taxele mari nu pot avea decat un impact nefast asupra cererii si a veniturilor disponibile. Altfel spus, zona euro aplica o tactica de zgarcenie pe plan financiar, dar nu dispune de un plan de crestere.

Se pune la adapost de saracie, insa nu elaboreaza o strategie in stare sa revigoreze. Pe cale de consecinta, daca productia isi mentine trendul firav, de semiinghet, datoriile si deficitele vor continua sa capete dimensiuni pana la nivele dificil de sustinut baneste. Aici se poate adauga tot ca element negativ faptul ca zona euro depinde foarte mult de importul de titei. Sursa: ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .