.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Numai in 2011, comertul mondial cu arme s-a ridicat la 1.700 de miliarde de dolari.Comertul mondial cu arme pare a fi aproape neatins de recesiune. Astfel, The Guardian noteaza ca, in timp ce cheltuielile bugetare sunt reduse pe tot globul, cele militare raman remarcabil de constante.

Astfel, in 2011, tarile lumii au cheltuit 1.700 de miliarde de dolari pe inarmare si dotarile pentru armata, potrivit Institutului International de Cercetare pentru Pace din Stockholm (Sipri).

Aceste sume s-au schimbat foarte putin fata de anul anterior, fiind in scadere in tarile occidentale, dar inregistrand cresteri semnificative in China, Rusia si in tarile din Orientul Mijlociu.

La nivel mondial, cresterea din ultimii 23 de ani a fost de 200 de miliarde de dolari, de la 1.500 de miliarde de dolari, cat alocau tarile lumii pentru armata si inarmare, in 1988.

Pe primul loc al celor mai mari cheltuieli militare se afla Statele Unite ale Americii, la mare distanta de locul doi. Astfel, bugetul american al apararii a fost de 711 miliarde de dolari, in 2011.

SUA sunt urmate de China, care a cheltuit circa 143 de miliarde de dolari pe fortele sale armate. Tara si-a crescut cheltuielile militare cu 170%, din anul 2002.

Rusia a cheltuit aproape 72 de miliarde de dolari pe inarmare, anul trecut, depasind Marea Britanie, cu 62,7 miliarde de dolari, si Franta, cu 62,5 miliarde de dolari. Moscova planuieste alte cresteri, bugetul destinat apararii urmand sa fie cu 53% mai mare pana in 2014.

Alte tari care au inregistrat cresteri semnificative in curs pentru inarmare sunt India, 49 de miliarde de dolari, cu o crestere de 66% in ultimul deceniu, si Vietnam, cu o crestere de 82%. Ambele tari au reactionat in acest fel ca urmare a progreselor Chinei. India incearca sa se lupte pentru suprematie in regiune, in timp ce Vietnamul a investit masiv in marina, in ultimii ani, si din cauza tensiunilor maritime cu China.

Cat cheltuie Romania pentru inarmare?

Romania a beneficiat de un buget al apararii de 2,145 de miliarde de dolari, in 2011, ceea ce a reprezentat 1,3% din PIB-ul tarii pe anul trecut. Spre comparatie, in 1988, tara noastra cheltuia aprape noua miliarde de dolari pe inarmare, ceea ce echivala, la acea data, cu 4,3% din PIB.

In schimb, cheltuielile militare din Moldova au fost de doar 21 de milioane de dolari, in 2011, adica 0,3% din PIB. Tara este printre ultimele, la nivel mondial, in ceea ce priveste banii alocati pentru aparare.

Raportat la PIB-ul fiecarei tari, Arabia Saudita a alocat cel mai mare procent inarmarii, in 2011, 10,1% din PIB sau fiind destinat apararii, ceea ce a insemnat 48,5 miliarde de dolari.

Omanul a directionat 8,5% din PIB catre armata si inarmare, in 2011, fiind urmat de Emiratele Arabe Unite si Israel, cu 6,9%, respectiv 6,5%.   Citiți în continuare pe ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .