.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

12-687x1024Istoria neamului trebuie învățată și păstrată în suflet. Copiii sunt cei care au cea mai mare nevoie să-și cunoască adevăratele rădăcini pentru a-și crea drumul în viață, mândrii de înaintașii lor, fericiți de locurile frumoase și pline de legende din țara lor. Istoria trebuie povestită și oferită corect și cu dragoste celor mici, pentru că ei sunt urmașii noștri.

În prioada 31 iulie – 9 august 2015 a avut loc la Râșnov a șaptea ediție a Festivalului de film istoric, eveniment unic în România și în Europa de Est. În cadrul acestui festival școala de vară “Astra” dedicată studenților din România și Republica Moldova s-a aflat la a patra ediție. În premieră absolută, organizatorii au hotărât ca anul acesta să existe și o școală de vară pentru copii (6 si 14 ani)! Zece zile dedicate educației și jocului, o îmbinare perfectă pentru a studia cu bucurie istoria neamului. Alegerea temelor, a jocurilor și coordonarea programului, a aparținut autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Copiii au s-au putut bucura și de un joc educativ pe calculator inspirat de personajele din revista de benzi desenate Legendele Dacilor, după care a urmat o competiție de tir cu arcul, în aer liber.

În a doua parte a școlii, copiii s-au întâlnit cu personaje de legendă ale zonei, le-au ascultat poveștile și apoi le-au transformat în benzi desenate. A treia etapă a școlii i-a inițiat pe copii în tainele simbolurilor dacice realizând desene atrăgătoare, inspirându-se din cartea de colorat “Mandale Dacice”.

Concursul care a încheiat cu multă veselie această mini-școală de vară, a fost concursul de desene pe asfalt, la care participanții au abordat subiecte la libera alegere. După două ore de desen, asfaltul din zona Promenada a orașului Râșnov s-a transformat într-o alee viu colorată, cu povești desenate cu creta. Pentru a determina câștigătorii, un juriu prezidat de doamna Irina Margareta Nistor – traducător și critic de film,  a deliberat și ales desenele câștigătoare. Votul a fost secret, iar la final Sebi Dușescu a câștigat cu unanimitate, locul întâi cu desenul său: steagul dacilor!

La poalele cetății medievale Râșnov, clădită pe urmele așezării dacice Comidava (denumire latinizată și devenită Cumidava), simbolurile dacilor au bucurat sufletele copiiilor, iar steagul misterios al dacilor a încununat zece zile de educație istorică prin joc și desen. Iată că se poate! Avem și noi legende vechi, simboluri și tradiții din care multe nații s-au inspirat, le-au adaptat și le-au valorificat. Este timpul să-i invățăm pe cei mici Adevărul Despre Daci.

Festivitatea de premiere are loc azi la ora 13:30 la cinematograful Amza Pelea din orașul Râșnov.

Mădălina Corina Diaconu

foto: Mădălina Corina Diaconu

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .