.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pretul scazut, comoditatea sau, pur si simplu, necunoasterea ne fac, de multe ori, sa cumparam produse contrafacute.

Specialistii avertizeaza, insa, ca acestea pot fi extrem de periculoase, fiind multe cazuri de decesuri din cauza unor medicamente sau jucarii contrafacute, de exemplu.

Iata care sunt cel mai des contrafacute produse, cum le puteti recunoaste si evita, potrivit CNN:

Electronicele

Cand este vorba de veniturile obtinute de producatorii acestora, dispozitivele electronice reprezinta cele mai profitabile bunuri contrafacute. Printre cele mai “vizate” astfel de aparate se numara smartphone-urile, tabletele si playerele audio/video.

In timp ce unele produse sunt evident false, in alte cazuri chiar si specialistii au dificultati in a-si da seama daca sunt legale sau nu. Diferentele pot fi extrem de subtile, cum ar fi plasarea butonului de oprire/pornire in alt loc decat pe produsul original.

Pentru a evita achizitia unor astfel de produse de calitate indoielnica, specialistii recomanda sa faceti achizitiile doar de la distribuitorii autorizati. In plus, daca pretul vi se pare mult prea scazut, probabil ceva este in neregula cu acel produs.

Pantofii

Toti ne-am intalnit cu pantofii sport Mike, de exemplu. Pantofii destinati sportului sunt contrafacuti cel mai adesea, dar nu scapa nici brandurile de lux, gen Christian Louboutin si Jimmy Choo. Si sa nu uitam de falsele cizme Ugg, care au umplut chiar si Bucurestiul.

Producatorii de pantofi contrafacuti nu se opresc la a mima aspectul originalului, ci chiar ii ofera in cutii de pantofi similare si cu accesorii de curatat, asa cum ar face firma ce produce pantofii adevarati.

Pentru a nu cumpara pantofi contrafacuti este bine sa evitati astfel de achizitii la targuri sau vanzatori in strada, de exemplu. De asemenea, trebuie sa fiti foarte atenti la calitate, fiind usor de recunoscut cei falsi, dupa acest criteriu.

Medicamentele

Pe langa faptul ca, in cele mai multe cazuri, nu vor avea efectele pozitive dorite, medicamentele contrafacute pot extrem de periculoase. Acestea nu sunt produse conform standardelor in vigoare si nu respecta cantitatile de ingrediente active, in cazul in care au asa ceva in primul rand.

Unul din cele mai des intalnite medicamente false este Viagra, pastilele, de obicei, fiind alcatuite doar din praf de caramida, faina sau ghips.

CD/DVD

Desi, in prezent, majoritatea celor care vor sa obtina copii piratate ale unor filme sau albume muzicale nu trebuie decat sa le descarce de pe Internet, CD-urile si DVD-urile false inca sunt des intalnite. Avand la indemana si imprimante performante, cei care produc astfel de falsuri pot, foarte usor, sa mimeze aspectul originalului. Potrivit specialistilor, in privinta filmelor, de exemplu, daca doriti un DVD original, evitati sa cumparati filme care sunt prea recente. Un film aparut la cinema in urma cu doua saptamani nu are cum sa fie disponibil si pe DVD.

Imbracamintea

Hainele contrafacute, mai ales marcile populare de blugi, de exemplu, sunt foarte des intalnite. Marea majoritate sunt fabricate tot in China si sunt foarte similare produselor originale. Pentru a deosebi falsurile de originale, fiti atenti la calitatea cusaturilor, a materialor folosite si la numele brandurilor.

Parfumurile

Parfumurile contrafacute miros urat, la propriu. Producatorii acestor produse copiaza pachetele, mai mult decat mirosul parfumului original. In plus, nu se stie niciodata ce produse toxice pot fi utilizate la fabricarea falsurilor, prin urmare trebuie sa le evitati.

Ceasurile

Ceasurile reprezinta, probabil, produsul cel mai greu de identificat, in momentul cand este contrafacut, chiar si de catre cunoscatori. Materiale mai ieftine sunt folosite la fabricarea mecanismului, insa tehnologia moderna permite reproducerea originalului in detaliu. Pentru a verifica daca un ceas este sau nu original, trebuie sa fiti atenti la cutie si la numarul seriei, precum si la certificatul de garantie.

Sursa in continuare : Ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .