.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

congelate-620x465Pe piaţa românească, raioanele de produse congelate din marile magazine sunt pline de alimente mult mai ieftine faţă de cele refrigerate. Preţurile sunt mai mult decât tentante pentru cumpărători fiind, în unele situaţii, dubios de mici. Pericolul, însă, este mare spun specialiştii, astfel de produse putând fi adevărate “bombe” pentru sănătatea consumatorilor.

Dacă vă tentează preţul mic al unei pungi cu ficăţei de pui congelaţi, aruncaţi o privire şi pe eticheta ambalajului. În cazul în care termenul de valabilitate este imens, mai precis de doi ani, ar fi bine să vă puneţi pofta în cui. Specialiştii spun că alimentele nu se ţin la congelator mai mult de şase luni, în caz contrar produsul nemaiprezentând aceleaşi calităţi de culoare şi aspect specifice tipului de aliment.

În cazul produselor nesterilizate, cum ar fi peştele, procesul de decongelare care se produce, de cele mai multe ori, la temperatura încăperii în care urmează să gătim produsul, poate provoca o dezvoltare explozivă a microbilor.

Astfel, în cazul în care consumăm peştele respectiv putem face intoxicaţii alimentare grave, în unele cazuri fiind generată histamina – cea mai cunoscută substanţă alergenă. Aceasta este cauza apariţiei alergiilor şi a şocului anafilactic, care poate provoca moartea în două-trei minute.

În 2013, în urma verificărilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, au fost depistate deficienţe grave la peste 70% dintre comercianţii de produse congelate. Aproape 30 de tone de astfel de produse au fost oprite de la comercializare, printre deficienţele constatate numărându-se arsurile de congelare şi mirosurile de rânced la carne de pui, mici şi macrou.

Dacă totuşi achiziţionaţi astfel de produse fiţi cu băgare de seamă la câteva detalii:

– condiţiile de depozitare

– gustul şi mirosul la decongelare trebuie să fie nemodificate, caracteristice sortimentelor respective

– modul de prezentare a ambalajului

Nu achiziţionaţi produsele la care constataţi că ambalajul este murdar, degradat sau nu este închis etanş. Şi nu uitaţi să solicitaţi şi să păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea sau siguranţa unui produs.

 

sursa, video si foto:   http://tv-h.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .