.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

ulei-de-masline-700x394Uleiul de măsline este lăudat pentru beneficiile sale în multe cărţi cu diete şi în numeroase reţete. Este folosit în cosmetică, medicină, la gătit şi la producerea săpunurilor, fiind utilizat şi drept combustibil pentru lămpile tradiţionale. Mai puţin cunoscut este faptul că nu toate produsele de acest fel sunt sănătoase, în condiţiile în care calitatea ajunge să fie invers proporţională cu dorinţa producătorilor de a scoate un profit cât mai mare.

Un miliard de dolari. La atât se ridică anual, industria uleiului de măsline. Moda consumului acestui produs i-a cuprins şi pe români, mai ales că nutriţioniştii îl recomandă pentru lupta cu colesterolul. Şi unde este cerere, producătorii trebuie să vină cu o ofertă pe măsură. Din păcate, istoria uleiului de măsline comercializat în Uniunea Europeană include şi un episod mai puţin plăcut.

O investigaţie publicată în 2007 de “The New Yorker” arată procesul de falsificare a uleiului de măsline. Cel mai des întâlnit are loc în Italia – importatorul, consumatorul şi exportatorul major al lumii, profiturile obţinute de pe urma acestei practici fiind comparabil cu cel de pe urma traficului cu cocaină.

Şi cum tentaţia banului este mare, companii uriaşe importă şi vând şi astăzi ulei de măsline contrafăcut, metodele sofisticate de producţie făcând grea depistarea. Un studiu realizat la sfârşitul anului trecut şi ale cărui rezultate au fost anunţate de curând de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, a scos la iveală faptul că două dintre mărcile de ulei de măsline care se găsesc în hipermarketurile din România depăşesc anumiţi parametrii de calitate impuşi de Uniunea Europeană.

Este foarte greu în a spune doar prin gustare, dacă un ulei de măsline este cu adevărat “extra virgin” nici măcar experţii nu o pot face. Trebuie să ştiţi, însă, două mici trucuri:

– uleiul de măsline autentic se solidifică la frig (aşa că dacă puneţi o sticlă de ulei de măsline în frigider, ea trebuie să se îngroaşe sau chiar să se solidifice)

– uleiul de măsline autentic este inflamabil (şi ar trebui să fie capabil să întreţină arderea unei lămpi. Dacă n-o face înseamnă că nu este ulei de măsline „extra-virgin”)

Trebuie să ştiţi că nu doar uleiul de măsline este bun pentru sănătate. Astfel, puteţi încerca şi alte produse la fel de benefice pentru sănătate, ca de exemplu, uleiul de cocos sau de palmier roşu, bogat în vitamina E, beta caroten şi cu puţine grăsimi.

 

sursa foto si video:  http://tv-h.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .