.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

vwLuni, 4 ianuarie, Departamentul de Justiție din SUA a intentat un proces civil companiei auto Volkswagen, pe care o acuză de instalarea ilegală de softuri în circa 600.000 de autoturisme vândute în SUA care i-au permis să trișeze la testele de emisii, scrie Mother Jones. „Producătorii auto care nu reușesc să-și certifice adecvat mașinile și care păcălesc sistemele de control al emisiilor zdruncină încrederea publică, pun în pericol sănătatea publică și îi dezavantajează pe competitori”, a spus într-un comunicat de presă adjunctul procurorului general, John C. Cruden, din cadrul Diviziei de Mediu și Resurse Naturale al Departamentului de Justiție.

În septembrie 2015, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a înaintat o citație în care se specifica posibilitatea unor amenzi de miliarde de dolari pentru Volkswagen, după ce agenția a descoprit că 500.000 de autoturisme diesel produse de compania germană și vândute din 2009 încoace au fost proiectate intenționat să emită niveluri mai scăzute de gaze nocive în cadrul testelor oficiale decât pe șosele. Acest lucru a fost posibil prin instalarea unor softuri speciale prin care se evitau standardele federale din SUA în materie de emisii în cadrul testelor și care dezactivau sistemul de filtrare a particulelor în situațiile generale de funcționare a motorului, pe șosele, scrie Mediafax. Scandalul s-a extins ulterior cu încă 100.000 de mașini. Potrivit unor estimări, excesul de emisii cauzate de Volkswagen ar putea contribui la înregistrarea a mii de decese.

Producătorul auto a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor și a anunţat la sfârşitul lui septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului sunt afectate, la nivel mondial, de această practică. Prețul acțiunilor sale au scăzut dramatic imediat după primele presupoziții și și-au revenit puțin în ultimele luni, directorul său executiv a fost înlocuit, iar compania se confruntă deja cu sute de procese individuale în SUA, pe lângă cel intentat ieri. Autorităţile de reglementatre din şapte ţări, inclusiv Germania, au deschis la rândul lor investigaţii.

În cazul procesului intentat ieri de Departamentul de Justiție, SUA acuză producătorul auto de încălcarea a patru prevederi ale unei legi ce reglementează poluarea aerului, iar documentele depuse în instanţă detaliază penalităţi care s-ar putea ridica până la 80 de miliarde de dolari, de circa patru ori mai mari decât estimau unii experţi, scrie Mediafax, care citează Bloomberg. Chiar dacă e puţin probabil ca instanţa să acorde suma cerută de autorităţile americane, penalităţile s-ar putea ridica totuşi la câteva zeci de miliarde de dolari, au declarat surse din Departamentul Justiţiei.

 

sursa si foto: http://totb.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .