.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Traian Basescu a castigat o batalie, insa razboiul politic intre seful statului si prim-ministru cel mai probabil va continua, scrie publicatia “The Economist” intr-un material dedicat Romaniei si intitulat “Lupta pe justitie”.

Dupa decizia Curtii Constitutionale, “in teorie”, Basescu se poate intoarce la datoriile sale, insa “in practica, majoritatea din parlament va face astfel incat presedintelui sa ii fie cat mai greu sa isi faca treaba”.

Criza politica din Romania se intinde deja de doua luni si pare ca se va intensifica inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie. Crin Antonescu a declarat ca partidul sau nu este dispus sa coabiteze cu Basescu dupa ce acesta va reveni in functie. Victor Ponta, aliat al lui Antonescu, a promis de asemenea ca va continua sa se lupte cu Basescu pana cand presedintele si regimul sunt indepartati.

Basescu a supravietuit pentru a doua oara unui referendum de demisie de cand a devenit preseditne in urma cu 8 ani, precizeaza The Economist. El a declarat in repetate randuri ca eforturile lui Ponta de a il da jos sunt legate de incercarea guvernului de a prelua controlul justitiei si al altor institutii publice. “Batalia principala este pe controlul justitiei”, a declarat analistul Sorin Ionita pentru The Economist.

“Membrii din vechea garda politica sunt ingrijorati de independenta in crestere a procurorului general si departamentului anticoruptie, care i-ar putea vana”, scrie publicatia. Condamnarea la inchisoare a lui Adrian Nastase pentru coruptie a fost cea care i-a “trezit” pe acestia, care par a il folosi pe Ponta (care a devenit vulnerabil dupa acuzatiile de plagiat) ca instrument in preluarea puterii.

The Economist precizeaza ca un oficial al Consiliului European a vorbit despre presiuni politice “socante” asupra Curtii Constitutionale inainte de a decide asupra validitatii referendumului de demitere. Jurnalistii amintesc de demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre, “ministri mai moderati” din guvernul Ponta. Rus a declarat ca asupra sa s-au facut presiuni din partea politicienilor, inclusiv din partea lui Basescu si a lui Antonescu.

Leul a cazut la minimul istoric fata de euro din cauza crizei polticie, iar Fondul Monetar International este alarmat. FMI indeamna guvernul sa implementeze o serie de masuri de austeritate si de privatizare pana la sfarsitul lunii septembrie, in baza imprumutului de 5 miliarde de euro, mai scrie The Economist.

Uniunea Europeana si Statele Unite monitorizeaza indeaproape criza politica din Romania. La Bruxelles s-a ridicat problema daca aderarea Romaniei nu a fost o greseala. Acum depinde de liderii romani sa arate Occidentului ca sunt nerabdatori sa transforme tara intr-o democratie care sa functioneze complet. Evenimentele din ultimele luni dau impresia unei tari care regreseaza in aproape fiecare aspect, incheie The Economist.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .