.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

De la finalul anilor ’90, prețurile imobilelor din lumea bogată au luat-o abrupt în sus, purtate de entuziasmul din acea perioadă de ieftinire a capitalului. Apoi, în 2006, piețele supraevaluate au început să cadă una după alta. Totuși, până acum, nu am asistat la cutremure majore în privința prețurilor.

Acestea s-au prăbușit, e adevărat, în țări precum SUA sau Irlanda, anulând astfel toate performanțele deceniului anterior, însă alte state au fost mult mai puțin afectate. Unele au fost pe buza prăpastiei, însă au reușit să se redreseze. Ultimele calcule ale The Economist privind indicatorii globali ai prețurilor din imobiliare arată că, din păcate, această perioadă de liniște se apropie de sfârșit.

Cea mai surprinzătoare a fost Europa.

Aici, marile piețe imobiliare au înflorit la începutul deceniului trecut, apoi, odată cu criza, au început să scadă. În prezent, lucrurile stau diferit de la țară la țară. În timp ce în Irlanda prăbușirea continuă, în majoritatea statelor prețurile sunt și acum umflate față de „valoarea corectă“, indicator pe care îl definim ca media pe termen lung între raportul prețuri/venituri și cel preț/chirie (echivalentul raportului preț/câștiguri folosit în evaluarea companiilor listate la bursă).

Conform acestui calcul, piața spaniolă este și acum supraevaluată cu circa 25%, în timp ce Franța și Belgia sunt cu mult peste această medie și cresc nestăvilite. Cum e posibil? Potrivit raționamentelor noastre, acest mini-boom se datorează unei combinații de dobânzi scăzute și de ipoteci cu dobândă variabilă, tot mai frecvente.

Nu sunt şanse de revenire

Totuși, între cel de-al treilea și cel de-al patrulea trimestru din 2011, pe măsură ce recesiunea a început să-și arate din nou colții, iar piețele de obligațiuni au intrat la apă, prețurile imobilelor au început să dea înapoi. La periferia zonei euro, scăderea a accelerat în scurt timp. În Franța și Germania, ritmul de creștere a încetinit. Probabil că recesiunea zonei euro se va prelungi încă o bună bucată din 2012.

Rata șomajului crește de-a lungul și de-a latul Europei, iar băncile sunt din nou forțate să-și reducă bilanțurile. În aceste condiții, o creștere a prețurilor devine tot mai improbabilă atât pe piețele supraevaluate, cât și pe cele subevaluate. O răcorire s-a făcut simțită în toate piețele, chiar și în cele mai sănătoase. În 2011, principala preocupare a guvernului chinez a fost să țină în frâu sectorul imobiliar, ajuns la punctul de fierbere, prin limitarea achizițiilor multiple de locuințe, creșterea dobânzilor și sporirea cerințelor privind rezervele obligatorii. Boomul prețurilor pare acum de domeniul trecutului, iar în anul anterior aproape că nu s-au înregistrat creșteri.   citiți mai departe pe capital.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .