.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele CNMT, europarlamentarul Laszlo Tokes, afirmă că “statul naţional unitar” reprezintă “o noţiune exclusivistă şi jignitoare” pentru comunitatea maghiară şi că “politicul bucureştean i-a trădat pe fraţii lor români de altădată, de după Trianon”.

Tokes a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş în care a fost prezentat drept “susţinătorul moral” al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), dacă este de acord cu ideea că “statul naţional” reprezintă o noţiune perimată, cum afirmă UDMR, răspunzând că “statul naţional unitar” reprezintă “o noţiune exclusivistă şi jignitoare” pentru comunitatea maghiară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Este evident că nu este stat naţional unitar, atât timp cât nu numai români trăiesc în această ţară. Este o noţiune exclusivistă şi jignitoare către comunitatea maghiară”, a afirmat Tokes.

Întrebat dacă principiul autodeterminării – în baza căruia Partidul Popular Maghiar din Transilvana cere federalizarea României şi autonomia Ţinutului Secuiesc – nu este, de asemenea, perimat, Tokes a răspuns negativ.

“E de la sine înţeles şi este un principiu internaţional democratic ideea autodeterminării. Chiar şi românii, în 1918, în sensul acestei idei au votat aderarea la România. Dar ungurii n-au fost întrebaţi, să nu uitaţi”, a spus Tokes.

El a adăugat că “peste tot se sprijină în ţările Europei unite autonomia, federalismul, unde există”, însă în forurile europene se consideră că aceasta este o problemă naţională.

“Se consideră că aceasta este treaba noastră internă, ţine de competenţa României. Şi aceasta e problema noastră, că cu românii nu ne putem înţelege pe aceste teme delicate”, a spus Tokes, care şi-a exprimat speranţa că în cele din la urmă se va ajunge la o astfel de înţelegere.

El a afirmat, în acest context, că “politicul bucureştean i-a trădat pe fraţii lor români de altădată, de după Trianon”, iar Moldova a fost atunci “într-o oarecare măsură colonizată”.

“Cum să nu (ne înţelegem), cum să nu. Şi pentru români ar fi mai bună, pentru transilvăneni ar fi cu mult mai bună, că se ştie prea bine că Bucureştiul, politicul bucureştean, la urma urmei i-a trădat pe fraţii lor români de altădată, de după Trianon, şi a luat puterea şi a centralizat puterea. Până în 1923, de exemplu, a existat un Consiliu Dirigent care conducea Transilvania şi toţi pionierii transilvăneni ai unirii cu România au fost puşi la o parte şi au fost marginalizaţi. Se ştie prea bine. Nici ei, nu la aceasta au visat. Şi Moldova a fost într-o oarecare măsură colonizată de Bucureştiul de altădată, şi Transilvania a fost tratată în aşa fel”, a conchis Tokes.

sursa si foto: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .