.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, informeaza Administratia prezidentiala. Legea prevede, printre altele, ca demiterea sefului statului trebuie aprobata in referendum de majoritatea cetatenilor inscrisi in listele electorale, relateaza Mediafax.

Legea de aprobare a OUG 103/2009 instituie un termen de 20 de zile in care Legislativul trebuie sa dea un raspuns la solicitarea sefului statului pentru referendum si prevede ca acesta se poate organiza in aceleasi sectii de votare cu alegerile.

Ordonanta de urgenta, respinsa initial de Legislativ in 2009, prevede ca punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului initiat de presedintele Romaniei urmeaza sa fie exprimat, printr-o hotarare adoptata in sedinta comuna a celor doua Camere, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, in termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea sefului statului.

Potrivit ordonantei, daca Parlamentul nu isi transmite punctul de vedere in 20 de zile, presedintele va putea emite decretul privind organizarea referendumului dupa expirarea acestui termen, procedura constitutionala de consultare a Parlamentului considerandu-se indeplinita.

De asemenea, daca referendumul are loc simultan cu alegerile parlamentare, prezidentiale, europarlamentare sau locale, cele doua scrutine se vor desfasura in aceleasi sectii de votare.

Dupa respingerea OUG 103/2009 in Parlament, presedintele Basescu a transmis Legislativului, in noiembrie 2009, o cerere de reexaminare, in care solicita aprobarea ordonantei.

“Potrivit «Liniilor directoare pentru organizarea referendumului» adoptate de Consiliul pentru Alegeri Democratice cu ocazia celei de-a 18-a reuniuni si de Comisia de la Venetia in cea de-a 68-a sesiune plenara, se prevede ca, atunci cand Parlamentul trebuie sa-si dea avizul consultativ asupra textului supus referendumului, trebuie sa fie fixat un termen inauntrul caruia Parlamentul sa se pronunte, iar in cazul in care acest termen este nerespectat, textul referendumului este supus votului fara avizul Parlamentului. Astfel ca, prin dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.103/2009 s-a dorit preintampinarea situatiei in care Parlamentul ar putea sa obstructioneze atributia constitutionala a Presedintelui, prin amanarea pronuntarii avizului consultativ”, se arata in cererea de reexaminare.

De asemenea, prevederile ordonantei in cauza stabilesc organizarea si desfasurarea referendumului in cadrul acelorasi sectii de votare privind alegerile parlamentare sau prezidentiale, operatiunile electorale fiind indeplinite de catre aceleasi birouri electorale, mentiona seful statului.

“Aceasta masura are, asadar, menirea de a rationaliza cheltuielile publice pentru organizarea referendumului”, preciza sursa citata.

Totodata, s-a urmarit inlocuirea textelor declarate neconstitutionale din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, referitoare la majoritatea parlamentara necesara adoptarii hotararii pentru exprimarea punctului de vedere asupra referendumului initiat de seful statului, se mai arata in document.

“Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicit reexaminarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 103/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, in sensul aprobarii acestei Ordonante prin lege”, arata seful statului.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .