.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat duminica seara, intr-o emisune la Realitatea TV, ca premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu au fost “rejectati ca parteneri de Europa, iar o ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata”. “In zece zile au facut tandari reputatia Romaniei”, a spus Basescu. Potrivit presedintelui suspendat “aceasta lovitura data institutiilor statului, aproape militar, este data in numele puscariabililor”. Basescu a mai spus ca, din cate stie el, nu are nici un dosar penal.

Declaratiile presedintelui suspendat Traian Basescu:

 • Am crezut mult in coabitare. Dupa ce guvernul Ungureanu a pierdut majoritatea in Parlament si avand experienta utilizarii unor sefi de institutii din opozitie, la SRI si la SIE, am facut si incercarea coabitarii pentru a evita instabilitatea politica. Am avut convingerea ca va merge, pentru ca era o distanta de la 2007 la 2012.
 • V-as aduce aminte ca a fost o campanie electorala locala in care n-am scos un cuvant, desi eram atacat de dimineata pana seara, chiar de cel caruia ii incredintasem mandatul sa faca guvernul. N-am avut reactii impotriva, am tolerat si plecarea la Consiliul European impotriva deciziei CCR… si totusi s-a declansat un proces de suspendare a presedintelui.
 • Nu-mi puteti da un singur exemplu macar… si va dau eu unul, ca sa vedeti pana unde am mers cu toleranta. Ministrul Educatiei, dna Andronescu, a pierdut un proces pe incompatibilitati si am spus ca daca premierul isi asuma sa desemneze un asemenea ministru, fie. In conditii normale, n-as fi acceptat o asemenea nominalizare. Dar am spus fie, pentru ca interesul era stabilitatea, care era deasupra orgoliilor mele.
 • Da, asistam la un proces de erodare a vietii publice in Romania. Aduceti-va aminte ca mai bine de un an Opozitia n-a intrat in Parlament, atacand virulent orice masura; asta era treaba Opozitiei, dar nu era treaba Opozitiei sa nu participe la lucrarile Parlamentului. Nu puteti pune pe seama Puterii deprecierea relatiilor politice.
 • In schimb, in mod categoric, masurile luate in 2010, cu efecte si in 2011 si pana astazi, au afectat populatia, categoric, cu atat mai mult cu cat mesajele, explicatiile Guvernului nu au patruns spre populatie, ele au ramas ca niste lucruri facute impotriva oamenilor. Este nedreapta etichetarea, dar ea este o realitate a momentului, iar eu nu sunt exclus din aceasta eticheta – “presedintele a facut lucruri rele impotriva noastra”; si o buna parte a populatiei crede acest lucru.
 • Stiu ca n-am reusit sa transmitem corect mesajele sau sa le facem sa ajunga la populatie; acum este tarziu.
 • Realitatea este ca aceasta lovitura data institutiilor statului, aproape militar, este data in numele puscariabililor. Nu sunt un copil si nici lipsit de experienta politica. Momentul culminant, decizia de a se trece la suspendarea presedintelui se luase de mult, a anuntat graficul chiar Dan Voiculescu, si ea a fost respectata milimetric. Acest lucru s-a petrecut in numele puscariabililor din politica romaneasca.
 • Va dau o informatie publica. La votul de suspendare au votat 19 parlamentari cu dosare penale oficiale, plus trei incompatibili, declarati ca atare de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar langa ei, dl Voiculescu, care a fugit, ca astfel ar fi fost 20 de parlamentari cu dosare penale.
 • Eu n-am spus “puscarias”, am spus “puscariabil”. Atata timp cat sunt intr-o ancheta penala, declarata oficial si ei instiintati, dati-mi voie (referitor la folosirea termenului, n.r.).
 • (Daca se agata de scaun in intentia de a nu se deschide doua dosare penale impotriva sa) Deci despre ce dosare este vorba? Este una din minciunile puscariabililor, pentru ca am vazut si cine a facut afirmatiile, exact oameni cu dosare penale. Din cate stiu eu, nu am nici un dosar penal. Reclamatii penale am avut, am avut 500 cand eram primar general.
 • Acel dosar (“Casa din Mihailanu”, n.r.) a fost inchis pentru ca am dobandit apartamentul – nu-i vila, e un apartament – l-am dobandit legal, dupa ce primisem notificarea sa parasesc apartamentul din str. Maresal Prezan, iar povestea “Flotei” – stiti ca au fost 111 sau 109 oameni inculpati, a existat un procuror PNA, Amarie, care a refuzat sa semneze acel rechizitoriu; dosarul este inchis si ei sunt nevinovati.
 • Sunt abordari propagandistice. Eu am opt ani de mandat; nu ma lupt pentru un scaun, este un scaun tare incomod, mai ales in perioade de criza. Obiectivul meu nu mai poate fi acel scaun in lupta pe care o dau in aceasta campanie; obiectivul meu este Romania europeana, pentru ca aici am ajuns.
 • Va aduceti aminte, erau strigatele “ne incurca presedintele sa guvernam”. Nu le-am facut nicio observatie, nici publica, nici pe dedesubt. Au ramas fara presedintele care ii incurca, pe data de 6 iulie seara. In zece zile au facut tandari reputatia Romaniei, asta fara presedintele care ii incurca, dar care avea o reputatie in interiorul UE. Cum se vor descurca cu reputatia si cu credibilitatea Romaniei, ramane de vazut.
 • In momentul de fata, din cauza evolutiilor si pozitiilor europene, si ale pozitiilor statelor din NATO, referendumul nu mai este despre Traian Basescu, este despre Romania capabila sa mentina criteriile democratice sau despre Romania izolata. Astea sunt alternativele noastre.
 • Eu nu cer ca neaparat toti romanii sa inteleaga acest lucru, dar Europa i-a rejectat ca parteneri pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu. O ramanere a lor in functiile de presedinte, de premier, dupa acest referendum, inseamna o Romanie izolata; o Romanie care a dat si mesaje nationaliste inacceptabile in interiorul Uniunii Europene – v-as aduce aminte iesirea presedintelui interimar Crin Antonescu, care numai nu batea cu pantoful in pupitrul de la Cotroceni ca lui nu-i da nimeni ordine. Eu sunt de acord, un sef de stat nu primeste ordine de la nimeni, numai ca ce n-a inteles dansul este ca UE este o chestiune despre valori, si atat timp cat respecti valorile democratice ale UE – pentru specialisti, criteriile de la Copenhaga, este vorba de criteriul politic, cu care ne-am mai confruntat la inceputul anilor 2000, pana cand ni le-am pus la punct si nimeni n-ar fi crezut ca institutiile nu vor mai functiona – iar respectarea acestor valori inseamna subventie pentru agricultura, dreptul de a circula liber in UE, bani pentru dezvoltarea infrastructurii, dreptul de a munci in UE; asta inseamna respectarea acestor valori – iti da niste drepturi; cand nu le mai respecti, te izolezi si urmeaza reactiile statelor democratice.
 • Nediscutand despre Romania, aduceti-va aminte despre Austria lui Haider, cat era de Austria, net contributor, deci nu o tara care primea bani de la UE, ci una care dadea bani, a fost izolata fara nicio ezitare, pentru ca in momentul in care nu se mai respecta valorile, atunci tara nu mai este compatibila cu UE si se iau masuri, apar reactii
 • Nu spun ca un vot impotriva lui Basescu e un vot impotriva Europei, nu; spun ca trebuie gasita solutia resetarii situatiei institutiilor statului roman. Ca aici, intre paranteze, exista un nume – Basescu, Ponta sau Antonescu – nu are relevanta; eu discut despre capacitatea noastra de a reactiona.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .