.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

gethumb.details.php“Ca presedinte am vrut sa vad limita pana unde se poate merge. Foarte probabil ca Universitatea de la Tusnad  nu se va mai desfasura pe teritoriul Romaniei”

“România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a declarat ieri Băsescu. El a precizat că Ungaria a devenit un “focar de instabilitate în regiune” iar ultimele vizite ale liderilor maghiari în România au depăşit limita decenţei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România. Şeful statului a precizat că liderii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei.

“Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult”, a continuat preşedintele Băsescu. El a susţinut că Ungaria a devenit “în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune”, adăugând că politica Budapestei a început să creeze “dificultăţi”.

“România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a continuat Băsescu. Ulterior, preşedintele le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la Izvoru Mureşului că există mai multe ţări “deranjate” de “politica agresivă a Budapestei”.

“România a stat rezervată până acum, dar cred că s-a ajuns la punctul de la care rezervele noastre trebuie date la o parte şi Budapesta trebuie pusă la punct”, a explicat Băsescu. Întrebat ce se va întâmpla dacă Budapesta nu va înţelege acest lucru, preşedintele a răspuns: “Va înţelege”.

Băsescu a făcut trimitere şi la declaraţiile recente ale europarlamentarului Laszlo Tokes: “Nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania să fie trecută sub protectorat”. “Noi nu avem astfel de intenţii nici în Valea Timocului, nici în Ucraina, nici în Ungaria. Dar vrem ca pas cu pas statele din jurul nostru să-i trateze pe cei care se revendică, se recunosc a fi români, aşa cum îi tratăm noi pe minoritari în România. Cu dreptul de a fi reprezentanţi politic în Parlament în mod automat, cu dreptul de a-şi păstra limba, religia, cultura, obiceiurile”, a susţinut Băsescu.

Şeful statului a mai amintit că în România doar la directiva lui Stalin a fost organizată Regiunea Autonomă Maghiară şi le-a transmis celor care doresc reînfiinţarea unei regiuni autome că “niciodată” nu se va face reorganizare administrativă pe criterii etnice.

 UDMR mârâie la declaratiile presedintelui

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Petru Filip (PSD), a declarat ieri că pe “pe fond” poziţiile exprimate de Traian Băsescu sunt îndreptăţite. El a precizat că declaraţiile extremiştilor maghiari trebuie să aibă parte de o reacţie “fermă” din partea oficialităţilor şi politicienilor de la Bucureşti.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că declaraţia preşedintelui despre Ungaria “nu este corectă şi binevenită”, şeful statului trebuind să fie “un factor de echilibru, nu să pună paie pe foc”. El a precizat că reacţia lui Traian Băsescu a fost “supradimensionată” la o afirmaţie “absolut necugetată”, făcută de liderul partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor.

Traian Băsescu este azi “doar un politician” care poate “mâine nu mai e”, în schimb Ţinutul Secuiesc “a fost, este şi va rămâne”, a replicat ieri liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef. Totodată, liderul maghiar a atras atenţia preşedintelui că România a intrat în Uniunea Europeană şi oricine poate circula liber pe teritoriul ţării. “Dacă nu-i convine, să reînfiinţeze graniţele din perioada comunistă şi atunci poate să decidă cine poate să intre sau nu în România. Preşedintele Băsescu nu ştie ce vorbeşte sau poate face asemenea declaraţii doar din motive electorale. Îi recomand să ia exemplul Ungariei. În timp ce în România există corupţie, Ungaria înregistrează dezvoltare economică. De asemenea, în Ungaria democraţia funcţionează mai bine, acolo nu se interzice, de exemplu, folosirea simbolurilor, cum se face în România”, a afirmat Kulcsar Terza. De asemenea, Gabor Vona, liderul formaţiunii radicale Jobbik, a afirmat ieri că presa din România a interpretat “în mod distorsionat” discursul pe care l-a rostit la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, calificând drept “isterice” reacţiile politicienilor români.

sursa si foto: ziarulde iasi

Cele mai imporante declaratii facute de presedintele Traian Basescu, la Izvorul Muresului,  in contextul pozitionarile dure ale politicienilor maghiari vin pe fondul apropierii viitoarelor alegeri parlamentare din Ungaria din primavara anului 2014.

Vor fi primele alegeri desfasurate conform noii Constitutii, iar lupta pentru un loc in Parlamentul de la Budapesta se anunta extrem de dura, caci numarul de parlamentari maghiari a scazut de la 386 la 199.

Electoratul maghiar din afara granitelor este o miza pentru toate partidele, iar radicalizarea discursului politic legat de drepturile minoritatii maghiare din strainatate este o constanta a campaniilor electorale din Ungaria.

De asemenea, si in Romania exista o miza electorala: in iunie 2014 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European, iar Laszlo Tokes, actual europarlamentar, are nevoie de radicalizarea electoratului de etnie maghiara pentru a-si asigura realegerea.

Despre politica Ungariei legata de minoritatea maghiar de peste granite:

 • Ungaria a devenit in acest moment un focar de instabilitate in regiune din punct de vedere al minoritatilor
 • Romania isi va asuma leadershipul punerii la punct a Budapestei
 • Romania a stat rezervata pina acum, dar crede ca s-a ajuns la punctul in care rezervele noastre trebuie date deoparte si Budapesta trebuie pusa la punct
 • Budapesta o sa inteleaga avertismentul

Despre premierul maghiar Viktor Orban, care “circula prea liber” in Harr-Cov (intrebare pusa de un participant la lucrarile Universtiatii de vara):

 • Daca nu v-a placut, de ce nu l-ati fluierat? Nu o sa vină Guvernul sa-l fluiere

Despre declaratiile facute in Romania de liderii politici maghiari:

 • Eu, ca sef al statului, spun aici, in Harghita, ca niciun prag constitutional nu poate fi depasit.
 • Poate sa se perinde prin Harghita – Covasna toata protipendada politica maghiara – si probabil e ultimul an in care o pot face asa relaxat. Anul acesta s-a ajuns la limita in care le spun “E prea mult si nu se va mai repeta!”
 • Am crezut ca functioneaza decenta. Anul aceasta mi-au dovedit ca pot fi indecenti
 • Ca presedinte am vrut sa vad limita pana unde se poate merge. Foarte probabil ca Universitatea de la Tusnad (unde au facut declaratii belicoase liderii maghiari) nu se va mai desfasura pe teritoriul Romaniei

Despre europarlamentarul roman Laszlo Tokes, care spusese ca Ardealul are nevoie de protectoratul Ungariei:

 • Nu-si merita calitatea de cetatean roman. Va trebui sa analizam daca un cetatean roman poate avea un astfel de comportament

Despre regionalizarea pe criterii etnice, ceruta de politicieni maghiari

 • Va pot garanta ca niciodata nu se va face reorganizarea administrativa pe criterii etnice
 • Cei care cred ca este posibil asa ceva ne confundă cu stalinistii. Numai Stalin a organizat Regiunea Autonoma Maghiara
 • Asa ceva nu va fi in Romania – o regiune autonoma
 • Romania este definita ca stat unitar de Constitutia democratica adoptata

sursa :   Hotnews

Comentariu RoStirea:

Salutara curajoasa, dar singulara pozitia presedintelui Traian Basescu fata de declaratiile deviante ale liderilor maghiari fata de Romania si fata de poporul roman.

“Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat”,  spune presedintele, de asemenea subliniind ca Ungaria a devenit “în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune”,  iar politica Budapestei a început să creeze “dificultăţi”,  insa România”,  “îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .