.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Romania trebuie sa redeschida, pana la sfarsitul anului, exploatarile miniere care au fost inchise in trecut din cauza lipsei de rentabilitate, in conditiile in care preturile mondiale in crestere le fac profitabile acum, a declarat sambata presedintele Traian Basescu, care a participat la scoala de vara a UNPR, la Mangalia.

“Avem obligatia ca pana la sfarsitul anului sa redeschidem exploatarile inchise, care au generat, la randu-le, mult somaj.

Fie o facem cu participarea unor investitori straini interesati, fie cu sustinere din partea guvernului“, a spus seful statului.

Traian Basescu a sustinut un lung discurs in fata membrilor UNPR, pe teme care au mers de la politica si pana la criza economica mondiala sau sanatate, iar la un moment dat s-a emotionat vizibil, atunci cand a vorbit despre datoria generatiei din care face parte si el.

“Viitorul nostru poate fi generat si de abordarea celor de varsta a treia, ca mine, de exemplu, care vor trebui sa inteleaga ca au obligatia sa planteze un pom la umbra caruia nu vor sta niciodata”, a afirmat el.

Iata mai jos cele mai importante declaratii  facute de presedintele Traian Basescu:

Despre politica interna

”Cei care si-au facut socoteala ca partidele care isi asuma acum guvernarea sunt condamnate si-au facut o socoteala gresita.
Romanii, usor-usor, incep sa inteleaga ca nu suntem in situatia in care Romania e prost guvernata, ci in situatia in care toate statele au probleme si in situatia in care, in scurt timp, se va recunoaste ca am actionat inaintea altora
Ne bucuram ca am iesit din recesiune dar criza e departe de a fi trecut.
Pana cand nu vom modifica si corecta sistemul, lumea civilizata nu va iesi din criza.”

Despre criza economica si falimentul statului social

”Ne trebuie un alt tip de abordare decat cel generat de politicieni in ultimii 30 -40 de ani.
Nu putem trai la nesfarsit din banii pe care ii vom obtine in viitor. Cea mai corecta abordare e cea in care traiesti din resursele pe care le produci.
Lumea, natiunile, politicile au nevoie si de viziunea de centru-stanga, e necesara, dar trebuie adaptata realitatilor de astazi.
Statul social a fost un instrument de lupta politica a sistemului capitalist impotriva sistemului comunist. O lupta politica care a fost necesara pana acum 20 de ani.
Din pacate, politicienii din lumea civilizata nu au stiut cand sa opreasca aceasta politica si au supraindatorat statele
Statul social a ajuns sa acopere un tip de coruptie a politicienilor din toata lumea civilizata. Cum? Prin cumparare de voturi, prin programe sociale lansate cu un an inaintea alegerilor.

Marile datorii s-au facut in numele culegerii de voturi.”
[Programele sociale extrem de costisitoare din toate statele capitaliste europene au dus azi tari ca Italia, Marea Britanie, Grecia, Portugalia si multe altele in situatia de a nu se mai putea imprumuta pentru a sustine propriile programe sociale.
Nu fac aceste aprecieri numai pentru Romania. Romania intra la categoria juniori, cu un stat mai putin bogat care a intrat si el in acelasi joc al statului social pagubos.
Va trebui inventat un stat care sa se adreseze oamenilor creand locuri de munca si oportunitati si nu dandu-le asistenta.
Statul asistential nu mai poate exista. Putem sa-i punem de pe acum eticheta de stat falimentar.
In locul statului asistential trebuie sa cream statul performant, care creaza locuri de munca, care nu mai apasa continuu pe propria populatie.
Cine nu poate crea locuri de munca, oricati bani va baga in banci, nu isi va scoate tara din dificultate.”

Educatia si sanatatea

“Trebuie dezvoltata educatia. O natiune educata e o natiune care nu are cum sa nu reuseasca
Sa nu ne mai amagim sub medaliile olimpicilor – ei sunt exceptiile dintr-un sistem de educatie care in urma reformei din ’98 – ’99 a devenit catastrofal de slab
La sanatate avem un sistem care in 2000 era mai bun, avand un buget de un miliarde de euro, decat azi, cand are 4,5 miliarde. Ceva se intampla acolo.”

Asistenta sociala

“Sunt doua zone de scurgere masiva a resurselor, dincolo de educatie si sanatate. Ele se numesc asistenta sociala excesiva si cheltuielile de functionare a statului
Programele de asistenta sociala vor fi ajustate in perioada urmatoare pentru a stimula oamenii sa mearga la munca, dar va trebui sa avem grija de oamenii in imposibilitate de a-si castiga banii
Ministerul Muncii are in analiza 54 de programe sociale care costa 4,5 mld de euro anual.”

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .