.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

nasa-romania-620x264Misiunea spaţială „Mars Pathfinder”a fost lansată pe 4 decembrie 1996, la ora 01:58:07 EST pe o rachetă Delta II. După o călătorie fără probleme, nava spaţială a aterizat în siguranţă pe suprafaţa planetei Marte, pe câmpia Ares Vallis, la data de 4 iulie 1997. Sistemul de aterizare „airbag”, testat la Plum Brook Station Glenn în Sandusky, statul Ohio, SUA, s-a comportat bine. Primul set de date a fost primit la staţia de pe pământ, la scurt timp de la aterizare, urmate de imagini trimise de Roverul Sojourner pe parcursul a trei luni. Acest program a operat pe suprafața lui Marte de trei ori mai mult timp decât era de așteptat, trimiţând la sol o cantitate enormă de informaţii noi despre planeta roșie. Misiunea „Mars Pathfinder” a încheiat cu succes ultimul ciclul de transmitere a datelor la data de 27 sept de 1997.

Printre cercetătorii care au contribuit la acest program, precum şi la multe altele, s-a aflat şi românul Alexandru Chimba. Provenit dintr-o familie numeroasă şi săracă din satul Firijba Vâlcii, judeţul Vâlcea. Născut în anii ’30, cercetătorul de la NASA s-a remarcat încă de la vârsta de 11 ani când a fost trimis la gimnaziul din oraşul Vâlcea. Şi-a uimit profesorii prin inteligenţa sa la materiile exacte şi a fost trimis la Bucureşti să urmeze cursurile Facultăţii de Matematică. Studiile sale asupra teoriilor despre meteoriţi şi despre galaxii, l-au făcut cunoscut în cercurile cercetătorilor de la vremea respectivă atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional. În anul doi de facultate, înainte de Crăciun, Alexandru a pleacat din România, fără să se mai audă de el.

A revenit în ţară în 1990, vizitându-şi locul naşterii, întâlnindu-se cu puţinii oameni rămaşi în locurile natale. Sătenii spuneau că cercetătorul român îşi dorea să revina în România, să facă ceva pentru locul de care îl leagă amintirile copilăriei.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, declară primarul Constantin Şerban. (râmnicuvâlceaweek.ro)

Alexandru Chimba nu este primul român ajuns la NASA. I-au urmat mulţi pe urme, instituţia americană recunoscând aptitudinile românilor, considerându-i printre cei mai buni specialişti în domeniu, la nivel mondial.

echipa misiunii „Mars Pathfinder”, 1996 (foto nasa.gov)

Reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: nasa.gov, cyd.ro, businessmagazin.ro

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .