.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Muzeul-Civilizatiei-Traditionale-ASTRA-sibiu-3PovesteaMuzeului ASTRA începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică. Aceasta avea rolul de a pune în valoare cele mai reprezentative mărturii despre specificul românesc, despre ceea ce ne diferenţia în comparaţie cu alte popoare, lucruri şi fenomene care puteau explica tuturor cine suntem. „Productele” măiestriei românilor trebuia să reprezinte dovada creativităţii tehnice şi ale hărniciei acestui neam. Prima expoziţie a Muzeului Asociaţiunii, instituţie de la care provine numele ASTRA, a avut loc în 1905. (mcpt.muzeulastra.ro)
A fost închis în 1950, din motive “ideologice”. Patrimoniul său a fost transferat în anul 1950 la Muzeul Brukenthal si reintegrat Complexului Naţional Muzeal “ASTRA” în anul 1990.

Muzeul etnografic în aer liber a debutat în anul 1963 ca un ASTRA 1“muzeu al tehnicii populare”, dorind să ilustreze intreaga creaţie tehnică populară tradiţională din România. „În perioada 1963-1989, a cumulat cea mai complexă colecţie de monumente de arhitectură şi tehnică populară din România şi o vastă arhivă documentar-ştiinţifică şi tehnică (grafică, fotografică, filmografică), despre universul creaţiei tehnice ţărăneşti, preindustriale, din România.” (amalr.ro)

Azi muzeul este cunoscut sub denumirea de „Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA” (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) şi este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

 

Muzeologul olandez, Bernet Kempers, a numit muzeul sibian drept „cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa”.

muzeul-civilizatiei-populare-traditionale-quot-astra-quot-moara-de-vant-cu-panze-curcani-judetul-costanta_79_09498295aa8356801LAflat la sud de Sibiu, la trei kilometri de mers pe şoseaua de legătură dintre Sibiu şi Răşinari, muzeul se întinde pe o suprafaţă de 96 ha. Expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare, peste 10 km de alei. Patrimoniul muzeului este format din 300 de clădiri şi peste 15.000 de obiecte. Cel mai vechi monument din muzeu, o moară hidraulică, a fost adusă în anul 1963 în Dumbrava Sibiului. Această moară se regăseşte în sigla muzeului.

„Mai multe familii din ţară au ales să-şi construiască locuinţele în stil tradiţional, apelând la specialiştii de la Muzeul Astra pentru consultanţă. De ce? Pentru că o astfel de casă păstrează elementele tradiţionale, îmbinate însă cu nevoile cetăţeanului de secol XXI şi este mult mai ‘sănătoasă’ decât una cu materiale moderne” a declarat Ciprian Ştefan, directorul Complexului Naţional Muzeal Astra, pentru publicaţia Case şi Grădini.54147104

Program de vizitare Muzeul Astra:
Program de vizitare vara: între orele 9.00 – 18.00
Program de vizitare iarna: între orele 9.00 – 17.00
Program de vizitare în nocturnă – numai pentru grupuri organizate: între orele 19.00 – 03.00

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

 

 


sursa , vido si foto: http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .