.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Patru parlamentari catalani au cerut Comisiei Europene să-i pună în vedere Spaniei că nu poate utiliza forţa militară pentru a opri Catalonia să se separe. Deputaţii – Maria Badia (centru-stânga), Ana Miranda şi Raul Romeva i Rueda (verzi) şi Ramon Tremosa (liberal) – au trimis pe 22 octombrie o scrisoare comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding, scrie EUOBSERVER.

În scrisoare se spune: “Vă scriem pentru a vă transmite îngrijorarea noastră profundă cu privire la o serie de ameninţări cu utilizarea forţei militare împotriva populaţiei catalane … În aceste circumstanţe, Uniunea Europeană ar trebui să intervină preventiv pentru a garanta că deznodământul conflictului catalan va fi rezolvat într-o manieră paşnică şi democratică.”

Se mai scrie că politicienii din partidul de centru-dreapta, Partidul Popular, al premierului Mariano Rajoy, au vorbit despre articolul 8 din constituţia Spaniei, care stipulează că armata poate fi folosită pentru apărarea suveranităţii ţării.

Se scrie de asemenea, că Comisia ar trebui “Să facă o declaraţie publică prin care să insiste asupra retragerii din dezbaterea publică a oricărei ameninţări militare sau cu folosirea forţei, ca modalitate de rezolvare a acestui conflict politic.”

La Madrid, scrisoarea a fost ridiculizată.

Rosa Diez, de la Partidul Uniunii, Progresului şi Democraţiei, de centru, a calificat-o drept o “insultă” la adresa democraţiei spaniole.

Liderul Partidului Socialist din opoziţie, Alfredo Perez Rubalcaba, a declarat că “nu are nicio legătură cu realitatea”.

Dar, pe de altă parte, parlamentarul de centru-dreapta Alejo Vidal-Quadras a declarat în urmă cu două săptămâni la un post de televiziune spaniol: “Ei [Guvernul] ar trebui să discute cu un general al Gărzii Civile … Guvernul ar trebui să se gândească să intervină în această regiune rebelă, dacă ei vor continua.”

Garda Civilă, o forţă de jandarmerie, este încă privită cu suspiciune, deoarece a încercat în 1981 să dea o lovitură de stat.

Apelul parlamentarilor către Reding vine în ajunul alegerilor din Catalonia, programate pentru noiembrie.

Liderul catalan, Artur Mas i Gavarro, a declarat că în cazul în care va câştiga, va organiza în 2014 un referendum cu privire la secesiune. Ca un indiciu privind mersul lucrurilor, luna trecută, la Barcelona, un milion de catalani s-au adunat în stradă pentru a cere independenţa.

Între timp, dezbaterea din Spania a contaminat şi Marea Britanie.

Ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Garcia-Margallo y Marfil, a declarat marţi în faţa Parlamentului de la Madrid că, dacă Scoţia – care trebuie şi ea să ţină un referendum pentru secesiune, tot în 2014 – îşi va obţine independenţa, ar putea să rămână afară din UE.

“În cazul ipotetic al independenţei, Scoţia va trebui să se aşeze la coadă şi să solicite să fie admisă, având nevoie de aprobarea unanimă a statelor mebre pentru a obţine statutul de ţară candidată … şi pentru a semna tratatul final”, a declarat el.

Liderul naţionalist scoţian, Alex Salmond, declarase în acest an la postul BBC că lorzii scoţieni au confirmat că ţara ar intra automat în UE.

Însă marţi, propriul său adjunct, Nicola Sturgeon, a afirmat că el nu a făcut cu acea ocazie decât să solicite lorzilor o simplă opinie juridică.

“Se pare că întâiul ministru [Salmond] este un mincinos”, a declarat ulterior parlamentarul scoţian de centru-stânga Paul Martin.

sursa si foto: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .