.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Acest sistem informatizat este de fapt un soft implementat cu scopul de a centraliza activitatea operatorilor din sistemul de sănătate. Cu ajutorul lui, se dorea eliminarea eliberării de reţete către bolnavi inexistenţi, evitarea apariţiei pacienţilor fictivi ori internările nejustificate. Din păcate, astfel de probleme nu au dispărut. În raportul Curţii de Conturi se specifică faptul că sistemul nu are capacitatea de a procesa raportările de la diferiţi furnizori de servicii medicale fără eroare şi operează cu întârziere ieşirea unui bolnav dintr-o categorie atunci când nu mai îndeplineşte condiţiile legale.

„Sistemul unic informatizat implementat de CNAS este, de fapt, un soft de control, care, din păcate, nu funcţionează la cele mai bune standarde. În ceea ce-i priveşte pe bolnavi, aceştia nu sunt afectaţi direct”, explică medicul de familie Călin Ciubotaru din Bucureşti. De asemenea, s-a mai constatat că bazele de date aferente sistemului conţin în continuare informaţii incomplete sau care sunt actualizate cu mari întârzieri. În plus, există nereguli legate de verificarea calităţii de asigurat.

Efectele implementării, departe de cele dorite

Un raport de audit intern al CNAS întocmit în decembrie 2009 atrăgea atenţia asupra faptului că până la sfârşitul anului 2010 sistemul informatic va intra în colaps din cauza suprasolicitării. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Ulterior, raportul Curţii de Conturi a identificat hibele acestui sistem informaţional: modul de raportare a datelor este greoi şi încărcarea lor în sistem depinde mai mult de abilităţile operatorului. Iar recomandările privind îmbunătăţirea sistemului sunt: scoaterea informaţiilor referitoare la persoanele decedate şi eliminarea românilor plecaţi definitiv din ţară din listele de asiguraţi ale medicilor de familie, deoarece nu mai deţin calitatea de asigurat.

Sursa: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .