.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Şaisprezece civili afgani, între care copii, femei şi bătrâni, au fost masacraţi de soldatul american care a ieşit din baza sa militară duminică dimineaţă pentru a comite un carnagiu în provincia Kandahar, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, relatează AFP.

Un soldat a intrat “în domiciliile unor oameni obişnuiţi”, omorând “16 civili, între care nouă copii şi trei femei”, a afirmat preşedintele afgan, Hamid Karzai, într-un comunicat.

Unsprezece persoane au fost masacrate într-o casă, patru într-o altă casă şi una într-o a treia locuinţă, aflate în două sate diferite.

Un jurnalist al AFP a constatat că unele cadavre au fost arse parţial, inclusiv cele ale unor “copii de doi sau trei ani”.

“Guvernul a condamnat de nenumărate ori operaţiunile desfăşurate în numele războiului împotriva terorismului, care cauzează pierderi civile. Dar când afgani sunt ucişi intenţionat de forţele americane, este vorba despre un asasinat şi o acţiune impardonabilă”, a subliniat Karzai, care a cerut “explicaţii guvernului american”.

“Sunt hotărât să fac în aşa fel încât orice persoană a cărei responsabilitate va fi stabilită să fie trasă la răspundere pentru actele sale”, i-a răspuns generalul John Allen, comandantul Forţei internaţionale a NATO (ISAF), angajându-se în faţa “poporului afgan că va fi efectuată o anchetă rapidă şi aprofundată”.

Statele Unite au prezentat la rândul lor “cele mai sincere condoleanţe” familiilor victimelor.

Duminică, în jurul orei 3.00 (00.30, ora României), “un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors în biroul său şi a fost plasat în detenţie”, a precizat un oficial occidental. Bărbatul era bine echipat şi a avut cel mai probabil “ochelari cu vedere nocturnă” pentru a-şi comite fapta, potrivit unei alte surse occidentale.

“Nu pot explica motivele din spatele acestei acţiuni absurde, dar cu siguranţă în nici un caz nu a fost autorizat de ISAF”, a remarcat generalul Adrian Bradshaw, comandant adjunct al ISAF.

“Suntem întristaţi de acest act violent împotriva prietenilor noştri afgani. Forţele americane le oferă cel mai înalt nivel de îngrijiri răniţilor”, a reacţionat ambasada americană la Kabul, care dă asigurări “poporului afgan că persoanele responsabile de acest act vor fi identificate şi judecate”.

Provincia Kandahar este un bastion al talibanilor, care au fost înlăturaţi de la putere în 2001 de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite şi care luptă de atunci împotriva Guvernului afgan şi a aliaţilor săi din cadrul NATO.

Sursa: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .