.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

piatra-verde-569x264După cum se știe, în România există două vestite orașe-stațiune care poartă numele de Slănic. Unu-i moldovean și-altul e muntean. Iară cel muntean… se află în Prahova. Pentru cei care au ajuns, de plăcere sau de nevoie în Slănic – Prahova, Baia Baciului, Baia Roșie sau salina „Unirea” sunt obiective binecunoscute. Mai puțin cunoscută și mai puțin vizitată e Piatra Verde. Deși are caracteristici pe care nu le întâlnești la tot pasul!

Compoziția „pietrei”? Tuful vulcanic, al cărui verde pal, în condiții obișnuite, devine un verde mai intens după ce a plouat. Tuful vulcanic de acest tip este capabil, se spune, să rețină substanțele nocive rămase în urma accidentelor nucleare. La o adică, ar putea fi folosit pentru decontaminarea radioactivă. Bună treabă! Să sperăm că nu va fi nevoie.

Formațiunii i se zice și Piatra Verde și Muntele Verde. Roca din care-i alcătuită este extrem de moale, de friabilă. Motiv pentru care obiectivul se află în primejdie. Cauzele precise ale primejdiei? Antropice și non-antropice. Cu acelea non-antropice e simplu. Îngheț-dezgheț, vânt, ploaie, ninsoare, raze de soare! Natura le-a folosit pe toate pentru a sculpta în Piatra Verde chipul unui tarabostes (nobil dac) aflat cu fața în sus, ca și cum ar dormi. Sau ar privi printre gene bolta înstelată, norii sau albastrul cerului!

Nobilul dac, pe care Natura l-a făurit în roca moale, rocă pe care un bărbat ceva mai forțos o poate fărâma în palme, are o expresie încruntată. Nici n-ar avea cum să fie altcumva, deoarece „factorul antropic„ (mâna omului) despre care vorbeam lucrează de zor la distrugerea sa. Cine trece mai des prin zonă va observa tânărul teribilist, altul de fiecare dată, cocoțat la jumătatea „stâncii”, stând la poză în vreme ce roca i se fărâmă sub ghete. Un alpinist neinspirat, care-a greșit locul.

Dacă voia să fie la înălțime, la propriu și la figurat, „turistul” putea să escaladeze versantul nordic, acoperit de pământ, de vegetație și neexpus la eroziune. La Piatra Verde, măsuri de conservare nu sunt luate iar unii indivizi parcă fac tot ce le stă în putință ca să nu mai rămână piatră pe piatră, nici acolo. Oamenii locului, cei mai inimoși dintre ei, se tem că Piatra Verde va avea același trist destin precum Muntele de Sare/Grota Miresei!

O concluzie? Du-te la Piatra Verde… cât încă mai ai ce vedea.  Cât încă mai este!

La final, o vedere de sus, în mișcare.

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .