.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Oricît ar părea de paradoxal, popularitatea extrem de mare de care doctorul se bucură în sondajele pe București ar putea reprezenta o durere de cap zdravănă pentru USL și un handicap în bătălia electorală care se va derula pe 10 iunie, la alegerile locale. Iar o înfrîngere a lui Oprescu ar fi, tocmai din acest motiv, o lovitură cumplită de imagine pentru alianță și un balon de oxigen pentru putere.

Sorin Oprescu e cotat în unele sondaje cu 70-80%, ceea ce reprezintă garanția fermă a realegerii sale. În aparență, cel puțin. Numai că, la fel ca în fotbal, în politică nu se aplică regula de trei simplă și nici 1+1 nu fac mereu 2.

Să analizăm cîteva elemente concrete, care ar putea conduce spre un rezultat diferit de cel din 2008.

O primă mare diferență: la alegerile din acest an avem votul într-un singur tur care, el singur, ar putea răsturna multe socoteli politice.
În 2008, Oprescu a luat în primul tur cca.30%, cu doar cîteva zecimi în plus față de Blaga. În turul doi, doctorul a beneficiat de aportul PNL, PC ori PSD, care l-au ajutat să își înfrîngă adversarul.
Acum, turul 2 nu mai există, pentru Oprescu apărînd, în schimb, avantajul că partidele mai sus menționate nu mai desemnează candidați proprii.

Tehnic vorbind, însă, situația e mult diferită și în acest plan față de 2008. Atunci, opoziția a tras la locale zdravăn cu un careu de ași, respectiv Chiliman, Piedone, Vanghelie, Onțanu, toți cîștigători detașați în sectoarele lor și capabili de o bună mobilizare a alegătorilor în turul doi.
În ce măsură cei patru ar mai fi dispuși azi să tragă pentru Oprescu e greu de spus, în condițiile în care Onțanu și Piedone s-au transferat la putere și vor juca invers, Vanghelie e în relații foarte reci cu conducerea USL, în vreme ce organizația PSD București e într-o situație foarte dificilă din punct de vedere organizatoric, nefiind clar cine și cum o conduce. O înfrîngere a doctorului ar fi, probabil, o satisfacție deosebită pentru edilul de la 5.

De asemenea, Chiliman a fost la un pas să fie exclus din PNL din cauza opoziției față de susținerea lui Oprescu. În 4 din 6 sectoare ale Capitalei, liberalii nu vor avea candidați proprii, iar la Primăria generală merge un fost pesedist, ceea ce nu prea îmbie la ieșitul la vot. Într-o proporție diferită, situația se regăsește și la PSD ori PC.

Un alt atu pierdut de Oprescu derivă din chestiunea de mai sus, respectiv statutul de independent gata să se bată inclusiv cu fostul partid, lucru care i-a cucerit pe bucureșteni în 2008. Acum, Oprescu redevine un candidat politic, oricît s-ar încerca mascarea adevărului.
De asemenea, un uriaș avantaj a fost pentru el în 2008 celebrul scandal al semnăturilor falsificate, care l-a transformat în victimă și i-a adus un mare nunăr de voturi. Acum, nu se va mai pune această problemă.

Sursa: Inpolitics

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .