.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Corpul de Control al premierului a constatat la nivelul Ministerului Sănătăţii un prejudiciu de peste 68,7 milioane lei, reprezentând contribuţii neîncasate în trimestrul IV 2009-trimestrul III 2011, în timpul guvernării PDL din cauza modului defectuos în care reprezentanţii ministerului şi-au îndeplinit obligaţiile.

Constatările au fost transmise inclusiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Curţii de Conturi.

“Fapta reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de a îndeplini în mod defectuos obligaţiile legale referitoare la urmărirea încasării contribuţiei trimestriale, cu consecinţa neîncasării la bugetul statului prin bugetul Ministerului Sănătăţii a sumei de 68.744.733,74 de lei, reprezentând contribuţii aferente perioadei trimestriale IV 2009 – trimestrul III 2011, datorate de un număr de 23 de plătitori, selectaţi prin sondaj în raport cu sumele notificate, poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prevăzută de articolul 248 raportat la articolul 248 din Codul penal”, se arată în raportul realizat de Corpul de Control al primului-ministru.

În legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de către Direcţia Juridică şi Contencios a Ministerului Sănătăţii, potrivit raportului, aceasta nu a pus în executare hotărâri ale instanţelor de judecată – titluri executorii, iar prin neaducerea la îndeplinire de bunăvoie de către instituţie a obligaţiilor stabilite prin aceste hotărâri, ministerul a înregistrat, în 2009-2012, un prejudiciu de cel puţin 74.639,96 de lei.

Suma reprezintă cheltuieli de executare silită, precum şi diferenţa dintre debitele actualizate şi debitele principale prevăzute în titlurile executorii, se arată în document.

Potrivit raportului, “răspunzători pentru neefectuarea demersurilor legale pentru executarea de bunăvoie a obligaţiilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti titluri executorii sunt directorii Constantinescu Minola, Grozavu Mirela Nicoleta şi Angheloiu Gabriela, care au ocupat această funcţie în perioada 2009-2012”.

La momentul efectuării controlului, Direcţia Juridică şi Contencios a prezentat situaţia obligaţiilor de plată ale Ministerului Sănătăţii, stabilite prin titluri executorii, pentru care creditorii nu au făcut “solicitări exprese pentru verificarea dreptului câştigat în instanţă”, situaţie din care rezultă existenţa unui număr de 24 de hotărâri judecătoreşti titluri executorii care stabilesc în sarcina Ministerului Sănătăţii obligaţii de plată, ce nu au fost puse în executare voluntar de minister până la data controlului.

“Prin urmare, există riscul ca în continuare creditorii să demareze procedura executării silite împotriva ministerului, fapt ce va antrena plata unor cheltuieli suplimentare”, se arată în document.

În privinţa gestionării taxei clawback, aferente perioadei trimestrul IV 2009 – trimestrul III 2012, în raport se afirmă că ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS a fost emis cu o întârziere de aproximativ opt luni faţă de termenul legal, având drept consecinţă necalcularea şi neîncasarea în termen legal a contribuţiei trimestriale (taxa clawback) aferente perioadei trimestrul IV 2009 – trimestrul I 2010.

În plus, ordinul menţionat a fost emis cu încălcarea dispoziţiilor din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, deoarece ministrul de resort şi preşedintele CNAS nu au prevăzut obligaţia depunerii de către plătitori a declaraţiilor aferente trimestrului IV 2009, deşi contribuţia trimestrială era datorată începând cu data intrării în vigoare a OUG 204/2009, respectiv începând cu trimestrul IV 2009.

“La nivelul MS nu a fost constituită o structură de specialitate care să aibă ca atribuţie de serviciu gestionarea taxei clawback, în condiţiile în care MS avea ca atribuţie ‘verificarea şi urmărirea încasărilor’, rezultate din contribuţiile trimestriale datorate de deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor sau de împuterniciţii acestora, fiind astfel încălcate dispoziţiile legale”, se arată în raport.  Citiți mai departe pe cotidianul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .