.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Vaticanul a contra-atacat sambata, dupa acuzatiile unor scandaluri financiare si sexuale in sanul Bisericii, care ar fi stat la baza demisiei Papei Benedict al XVI-lea, catalogandu-le drept “barfe” si “calomnii” si pe care le considera “presiuni inacceptabile” asupra cardinalilor ce vor alege succesorul papei, relateaza AFP.

Pe rand, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi si secretarul de stat, administratia centrala a Sfantului Scaun cunoscut pentru discretie, au atacat in mod virulent autorii acestor informatii.

“In timp ce in trecut erau marile puteri, adica statele, cele care cautau sa conditioneze alegerea Papei, astazi se incearca presiunea opiniei publice”, afirma secretarul intr-un comunicat, criticand multiplicarea “stirilor deseori neverificate, sau ne-verificabile, chiar false, care aduc grave daune asupra persoanelor si institutiilor”.

Pentru Lombardi, “anumite persoane incearca sa profite de o miscare suprinzatoare si de dezorientare” dupa demisia istoriac a Papei, “pentru a semana confuzie si a discredita Biserica si conducerea ei”.

Iritarea lor este provocata de publicarea unor speculatii potrivit carora un “lobby gay” ar fi santajat mai multi prelati ai micului stat, in contextul scandalului scurgerii de documente “Vatileaks” de anul trecut.

Potrivit unui articol publicat in deschidere de cotidianul La Repubblica, decizia lui Benedict al XVI-lea de a renunta la pontificat ar fi putut fi intarita de iritarea sa, dupa ce a luat cunostinta de rezultatele unei anchete ultrasecrete efectuata in cadrul Curiei de trei cardinal, si care faceau referire la un “lobby gay” in Vatican.

Unul dintre cele doua articole, cu accente sanzationaliste, intitulat “Sex si cariera, santajele la Vatican in spatele demisiei lui Benedict al XVI-lea” si publicat de La Republicca, stabileste o legatura directa intre raportul cardinalilor Juliàn Herranz, Jozef Tomko si Salvatore De Giorgi si decizia papei de a demisiona.

Potrivit sursei citate, cardinalul spaniol Julian Herranz, care a condus comisia insarcinata cu ancheta Vatileaks, ar fi evocat in 9 octombrie, in fata papei, dosarul “cel mai scabros”: “o retea transversala unita de orientarea sexuala” si, “pentru prima oara, cuvantul homosexualitate a fost pronuntat” in apartamentul pontifical.

Saptamanalul Panorama scrie ca “lobby-ul gay” din Vatican “ar fi, de departe, cel mai ramificat si influent din toate cele existente in Curia” romana.

Repubblica spune ca raportul arata ca anumiti prelati ar fi suferit “influente externe” (altfel spus, santaj) din partea laicilor de care ar fi fost legati prin legaturi de “natura mundana”.

Vaticanul a reclamat erori grosolane in aceste articole, apreciind ca nu ar trebui luate in serios. Nu vor fi “nici dezmintiri, nici comentarii, nici confirmari” legate de “speculatii, fantezii si opinii” difuzate de presa in aceasta perioada, a adaugat purtatorul de cuvant, parintele Federico Lombardi.

Potrivit unui ziarist specializat in problemele Vaticanului al ziarului La Stampa, papa, inainte de demisie, ii va primi pe cei trei cardinali si continutul voluminosului raport secret, redactat pe baza audierilor efectuate la toate nivelele ierarhice ale Sfantului Scaun, ar putea fi discutat atunci in Congregatia generala, o reuniune care pregateste Conclavul.

Acesti trei cardinali au fost insarcinati de papa Benedict al XVI-lea in primavara trecuta sa ancheteze scurgerile de documente secrete din Vatican, dar raportul a fost unul secret.

In octombrie anul trecut, la doua zile dupa ce l-a primit pe cardinalul Herranz, papa, intr-un discurs pe un ton pesimist rostit la deschiderea Anului credintei, evocase sub forma de metafora “pestii rai” care au fost pescuiti in navodul Bisericii.

Potrivit analistilor, scurgerile de documente in scandalul “Vatileaks” ar fi putut fi utilizat pentru decredibilizarea unui rival in Curie. Un fenomen care s-ar putea repeta, in conditiile in care Conclavul se apropie, pentru selectarea noului papa.

Tema homosexualitatii in Vatican nu este noua in presa italiana, fiind chiar obiectul unor romane care au devenit best-sellers. De-a lungul timpului, s-a speculat ca unii preoti care lucreaza la Vatican si care aveau legaturi homosexuale in exteriorul micului stat ar fi putut fi obiectul unui santaj din partea ziaristilor mai putin scrupulosi care cautau, in “Vatileaks”, sa obtina documente secrete.

Circa 117 cardinali vor fi chemati sa aleaga, la mijlocul lunii martie, un nou Suveran Pontif.

sursa : Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .