.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

DSC_4919PÂNÃ LA CAPÃT…Când au vãzut autoritãtile reactia Pietei Universitãtii si cea a clujenilor care au iesit în stradã si s-au solidarizat cu protestatarii de la Pungesti, au luat decizia sã retragã si ultimele utilaje rãmase la Silistea. Si-au dat seama cã Pungestiul a devenit simbolul luptei împotriva gazelor de sist si vor, probabil, sã nu transforme locul protestelor de la Silistea, într-o nouã Piatã a Universitãtii. Aici au început sã aparã oameni de peste tot, cu corturi, hotãrâti sã rãmânã pânã când se rezolvã toate problemele. Asearã târziu, la hotelul Racova, a avut loc o sedintã secretã cu toti factorii de decizie, prefectul si sefii de la Jandarmerie, Politie si SRI. Ar fi fost interesant dacã si vasluienii ar fi iesit asearã în Piata Civicã sã se solidarizeze cu Pungestiul.

La ora 7.30, în zona protestelor de la Pungesti, au apãrut iar autoritãtile, dar fãrã trupele de jandarmi. Prefectul Radu Renga, care ieri dãdea ordin ca jandarmii sã intre în fortã în protestari, a venit, de aceastã datã, sã urce ultimele utilaje rãmase si sã le ducã de acolo. Acesta era însotit de comandantul Jandarmilor, Paul Smântânã si de seful IPJ Vaslui, Mihai Carp, toti implicati în intimidarea protestatarilor. Amintim cã cinci persoane au ajuns la spital si douã în stare foarte gravã. Asa cum era si de asteptat, prefectul a fost luat la întrebãri de protestatari, cerându-i-se socotealã cu privire la ordinul de a se intervini în fortã, stiindu-se cã în locul incidentelor erau si foarte multi copii. Radu Renga a dat dovadã de cinism, spunând cã nu stia acest lucru. Este greu de crezut, mai ales cã toate fortele de la Politie, Jandarmerie si SRI au fost dislocate în zonã. Acelasi rãspuns îl dãdea ieri si colonelul Paul Smântãnã, care dupã ce dãduse ordin de închidere a circulatiei pe drumul judetean, în fata presei o fãcea pe nestiutorul, dând rãspunsuri hilare de genul: „Chiar nu se poate circula!”. Prefectul Renga le-a mai spus protestatarilor cã a dat ordin de atac al fortelor de jandarmi asupra localnicilor cã asa i-a cerut Jandarmeria. „A venit si ne-a spus cã a dat ordin ca protestatarii sã fie dispersati si îndepãrtati de la locul unde Chevron dorea sã intre cu utilajele, fiindcã asa i s-a cerut de la mai marii Jandarmeriei. I-am cerut sã-mi spunã cum de a putut da ordin de replesalii când aici erau foarte multi copii. Si i-am relatat cum un copil de trei ani era sã fie cãlcat în picioare, dar noroc cã tatãl sãu a fãcut scut cu propriul corp pentru a-l salva. Dar a ridicat din umeri, spunând cã el a fãcut totul conform legii”, a declarat Zîna Domintean, unul dintre activistii antifracking de la Galati, venitã de luni la locul evenimentelor.

Searã magicã dupã pleacarea jandarmilor

Dupã ce jandarmii s-au retras, seara a devenit una magicã. Paul Iura, de la Vama Verde, împreunã cu camarazii sãi, sositi în zonã, au cântat în jurul unui foc de tabarã. S-au copt cartofi la jar si s-au rememorat evenimentele de peste zi. Dupã ora 23.00 au început sã vinã oameni de peste tot, din Bucuresti, Slatina si Cluj.

sursa si foto: vremeanoua

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .