.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

646x404Raportul preliminar întocmit de experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care au analizat linia de fabricaţie de la Institutul Cantacuzino arată că viteza şi presiunea sunt două motive care au compromis producţia de vaccin antigripal autohton.

Presiunea pusă asupra angajaţilor a fost unul dintre motivele pentru care producţia de vaccin antigripal autohton a fost compromisă, România pierzând astfel 10 milioane de lei din fondul de rezervă al statului. Aceasta este una dintre concluziile preliminare ale experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), veniţi săptămâna trecută în România pentru a verifica linia de fabricaţie de la Institutul Cantacuzino. Astfel, aceştia au exclus posibilitatea ca producţia de vaccin antigripal autohton să fi fost sabotată din interior, aşa cum a susţinut iniţial fostul ministrul al Sănătăţii Eugen Nicolăescu. Raportul întocmit de experţii OMS va ajunge pe masa autorităţilor în scurt timp, arată specialiştii, care garantează că în sezonul antigripal 2014/2015 vaccinarea se va face strict cu ser autohton, produs în laboratoarele de la Cantacuzino. Asta pentru că formula de vaccin este aceeaşi ca în sezonul precedent. „Pe linia de fabricaţie nu sunt niciun fel de probleme, tehnologia corespunde cu standardele europene. Problemele au apărut pe partea de producţie, pentru că cei de la Institutul Cantacuzino s-au apucat târziu de producerea vaccinului, abia în august, deşi noi dăm formula încă din luna martie. De asemenea, anumiţi timpi au fost comprimaţi şi aici s-a greşit. Aşa au apărut micile erori care au dus la acest rezultat – vaccinul neconform. S-a lucrat sub o presiune fantastică, şapte zile din şapte”, a declarat pentru ziarul „Adevărul” doctorul Victor Olsavszky, şeful Biroului OMS România. Potrivit acestuia, raportul OMS va conţine şi recomandări pe care Institutul Cantacuzino va trebui să le pună în aplicare. Iordăchel: situaţia nu este atât de dezastruoasă La rândul său, Radu Iordăchel, şeful de la Cantacuzino, susţine că vizita experţilor europeni a fost una de bun augur, explicând că mare parte din constatările acestora se regăsesc şi în raportul elaborat de comisia internă pe care a desemnat-o să analizeze situaţia de la Cantacuzino. „Situaţia nu este nici pe departe atât de dezastruoasă, însă este cert că au existat probleme, în special la nivel organizatoric. Nu s-au identificat elemente care să confirme că au fost rele intenţii, aşa cum s-a speculat. De vină au fost viteza şi presiunea pusă asupra oamenilor şi faptul că au fost sărite unele etape pentru a termina într-un timp-record cele 400.000 de doze”, a declarat pentru ziarul „Adevărul” Radu Iordăchel, care susţine că semnalele experţilor OMS cu privire la personalul din institut au fost pozitive. 400.000 de doze, în rezerva statului La începutul lunii februarie, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a interzis punerea pe piaţă a celor 400.000 de doze de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino, pe motiv că serul conţine o concentraţie de endotoxine de 30 de ori mai mare decât valoarea admisă de organismele internaţionale. Printre altele, administrarea unui astfel de vaccin putea provoca febră şi chiar şoc anafilactic.

sursa si foto: http://adevarul.ro/news

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .