.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Postul de radio Vocea Rusiei, sprijinit de guvernul rus, a publicat o nouă analiză despre scandalul iscat de privatizarea combinatului Oltchim.

Astfel, în articolul de vineri, Vocea Rusiei, foarte critic la adresa preşedintelui Traian Băsescu în ultimele luni, scrie că implicarea firmei DiP Sovgroup în privatizarea Oltchim miroase a înscenare şi că evoluţia unor scandaluri dâmboviţene este atât de previzibilă încât devine plictisitoare.

“Câteodată, evoluţia unor scandaluri dâmboviţene este atât de previzibilă încât devine plictisitoare. De fiecare dată când în peisajul mediatic apare vreun personaj negativ sau controversat, numaidecât se va găsi o modalitate de a face o legătură între el şi Rusia, KGB sau ‘mafia rusească’. Este firesc să existe încercări de a-i găsi şi lui Dan Diaconescu o asociere ‘pe filieră rusească'”, scrie autorul articolului, Valentin Mândrăşescu.

Privatizarea Oltchim, o serie întreagă de erori grave

Pe de altă parte, autorul analizei subliniază, însă, că o companie de stat capabilă din punct de vedere financiar să preia Oltchim nu ar fi avut nevoie de un „paravan” şi, nu în ultimul rând, nu şi-ar fi ales în aceas rol “un afacerist atât de controversat şi excentric”.

“Presupunând prin absurd că o companie rusească şi-ar dori să acţioneze prin terţi, nu ar fi lucrat niciodată cu un ‘terţ’ din România, dată fiind imposibilitatea totală de a păstra măcar o umbră de confidenţialitate în relaţiile cu ‘afaceriştii’ de pe malurile Dâmboviţei.

O importantă televiziune din România a ţinut o seară întreagă, pe ‘burtieră’, textul în care figurează DD, PDL şi ‘mafia rusească’, iar invitaţii din platou discutau despre afilierile lui Dan Diaconescu, bazându-se exclusiv pe faptul că o hârtie trimisă de o firmă-fantomă din Olanda către Ministerul Economiei ar fi fost transmisă în copie şi la o firmă din Moscova. Întreaga schemă miroase a înscenare, fiind cusută cu aţă albă. Se pare că nu a existat timp suficient pentru a pregăti ceva mai consistent pentru a demonstra o legătură între Dan Diaconescu şi ‘mafia din Rusia’.

În ciuda pudorii deontologice de care musteşte breasla jurnalistică, concluziile moderatorilor tv, dar şi a autorilor articolelor din presa electronică au fost rapide, clare şi dure: firma la care a fost trimisă copia „scrisorii de garanţie” derulează afaceri cu statul rus, argumentele în susţinerea acestei teze fiind „o căutare pe internet” şi un citat dintr-o carte scrisă de o obscură autoare americană despre tranziţia din Rusia”, se mai arată în analiză.

Potrivit lui Valentin Mândrăşescu, DiP Sovgroup a fost într-adevăr implicată în tranzacţii dubioase în 1992 în Rusia, dar în aceste tranzacţii statul rus nu a fost un beneficiar, ci a fost o victimă: “Cea mai ‘glorioasă’ pagină a istoriei acestei companii a fost scrisă în Ucraina, în 1994 atunci când prin această companie a fost devalizată Banca Ucrainei, cel puţin aşa au considerat procurorii din acea perioadă.

În acest dosar, în calitate de martor şi apoi inculpat, a fost implicat viitorul preşedinte pro-american al Ucrainei şi inamic declarat al Federaţiei Ruse, Viktor Yuschenko care pe atunci deţinea funcţia de guvernator al Băncii Naţionale. Cei interesaţi de detalii pot consulta dosarul 49-457/1994 din arhiva Parchetului General de la Kiev şi găsi anumite similitudini ale acestui caz cu devalizarea şi falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor şi Bancorex. Similitudinile nu sunt deloc întâmplătoare. În aceste condiţii, cei care îşi doresc să găsească legăturile reale şi nu cele imaginare pe care le are Dan Diaconescu în exteriorul României ar trebui să-şi concentreze atenţia la Vest şi la experţii în devalizări şi escrocherii specializaţi pe arealul geografic est-european”.

“Am mai observat un argument ciudat referitor la legătura Rusiei cu scandalul Oltchim. Pe internet se vehiculează ideea că printre clienţii PricewaterhouseCoopers se numără inclusiv statul rus. Informaţia este corectă, dar necesită o precizare importantă: procurorii ruşi au folosit rapoartele de expertiză comandate de la PwC pentru a-l condamna pe oligarhul Khodorkovsky, ceea ce a condus implicit la reîntoarcerea unor active importante în posesia statului rus. În cazul României, serviciile consultanţilor străini au facilitat transferul Oltchim de la stat la ‘investitorul’ Dan Diaconescu. Diferenţa este principială şi vizibilă”, îşi încheie Valentin Mândrăşescu analiza.

Sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .