.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

In contextul in care dependenta de importurile de gaze rusesti este in crestere, iar administratiile locale anunta marirea pretului gigacaloriei, apare intrebarea zacamintelor de pe platoul continental al Insulei Serpilor, 80% din teritoriu fiind castigat de Romania prin verdictul de la Haga din 2009.

O alta problema o reprezinta si cresterile constante ale preturilor la carburanti, anuntate aproape in fiecare saptamana de benzinari.

Petrom, in asociere cu Exxon, a anuntat ca zacamantul Neptun este estimat a avea gaze naturale de pana la 84 de miliarde de metri cubi, productia anuala a Romaniei situandu-se la 10 miliarde de metri cubi.

Astfel, populatia s-ar astepta la o diminuare a importurilor de gaze din Rusia si la o scadere a preturilor carburantilor, insa nu este cazul deocamdata, argumenteaza expertul in energie si mediu Ionut Purica, pentru Ziare.com.

Acesta a aratat ca abia cand resursele din zona Insulei Serpilor vor ajunge pe piata romaneasca se va atinge o supraoferta, care, conform regulilor pietei, ar trebui sa duca la o scadere a preturilor.

“Astia extrag petrol, gaz, ce gasesc ai acolo si il vand pe piata romaneasca, unde o sa apara o supraoferta, supraproductie. Daca o apare o asemenea supraoferta, inseamna ca preturile ar trebui sa scada in mod normal, dar asta nu se intampla acum, se intampla acuma plus cati ani le trebuie astora sa intre in exploatare, sa faca explorari”, a explicat expertul.

Totodata, Purica a precizat ca procesul care trebuie urmat pana la faza finala a productiei si vanzarii este lung si dureaza ani, astfel incat impactul nu are cum sa simta deocamdata.

“Socoteala este ca cei care au perimetrele in concesiune trebuie sa se apuce sa faca foraje, sa faca tot felul de chestii, sa extraga, sa exploateze, ori chestiile astea iau niste ani de zile”, a incheiat Ionut Purica.

Romania a castigat disputa cu Ucraina privind Insula Serpilor in 2009, atunci cand Curtea Europeana de Justitie de la Haga a acordat Romaniei 79,34% din teritoriu, cu zacamintele conexe.

O evaluare estimeaza prezenta a peste 12 milioane de tone de titei si aproximativ 70 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, situate in apropiere, descoperirea Petrom aratand ca in mod concret resursele ar putea fi si mai mari.

Sursa si foto: Ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .