.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

protest-berlin-ti1E o muncă de Sisif să urmărești toate mizeriile legislative legate de proiectul minier de la Roșia Montană. Astăzi, subiectul e (din nou) pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. E vorba chiar de proiectul de lege specială (cel inițiat de Șova, Barbu și Plumb) care a scos România în stradă în toamna anului trecut. După cum se știe, proiectul de lege (Legea Roșia Montană 1) a primit avizul negativ din partea Comisiei Speciale și a căzut la vot în Senat. Cameră decizională este însă cea a deputaților. Teoretic, proiectul ar trebui să cadă, cu atât mai mult cu cât, în cazul că ar trece de Parlament are toate șansele să pice la Curtea Constituțională. Cei implicați în salvarea Roșiei Montane nu așteaptă însă votul deputaților cu mâinile în sân. Astăzi, de la ora 13.00, în Parcul Izvor din București e programat miting de protest, mobilizarea având loc pe Facebook.

***

Ieri, în Senat s-a încercat trecerea pe repede înainte a altui proiect special pentru exploatările miniere de aur (Legea Roșia Montană 3 – asta dacă denumim proiectul Greblă-Rușeț, din 2010, trecut de Senat și în așteptare la Camera Deputaților, Legea Roșia Montană 0). Mai exact introducerea ei în procedură de urgență. În lipsa inițiatorilor, proiectul nu a primit însă votul senatorior pentru procedura de urgență. Legea Roșia Montană 3 e modificarea care a primit girul Transparency International România. Pentru modul în care s-a implicat în spălarea imaginii publice a politicienilor în acest caz, ieri a avut loc un protest în fața sediului Transparency International din Berlin.

Din Observator cultural aflu că astăzi, la Bruxelles, Institutul Balassi organizează o dezbatere cu tema „Riscurile culturale şi de mediu generate de exploatarea auriferă de la Roşia Montană“. În program e prevăzută vizionarea a două filme documentare realizate de Tibor Koocsis: New Eldorado (2004) și continuarea 300 Tons of Gold (lansat în acest an), urmată de discuții cu specialiști și cu publicul. Participanţii la dezbatere sunt: Laszlo Tokes (europarlamentar), Tibor Kocsis (regizor), Judit Varga (consilier europarlamentar Erik Banki), Stephanie Roth (Asociaţia Alburnus Maior) şi Ştefan Bâlici (profesor şi arhitect la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Bucureşti). Moderator al dezbaterii este directorul Institutului Balassi de la Bruxelles.

Reacția directorului Institutului Cultural Român (ICR) Bruxelles, Robert Adam (o puteți citi integral în Observator cultural – aici) e absolut halucinantă.

”Organizarea respectivului eveniment apare ca un gest neprietenesc şi apreciem că, atât timp cât doriţi să trataţi un subiect care vizează patrimoniul cultural şi natural al României, ar fi fost decent că înainte de a ne invita la eveniment să ne consultaţi cu privire la oportunitatea şi modalitatea de abordare a acestei tematici. Consultând lista participanţilor la eveniment apare evidentă tratarea nu numai partizană, ci şi unilaterală a problematicii, ceea ce pune sub semnul întrebării acurateţea şi corectitudinea informaţiilor ce vor fi vehiculate.”

În logica tovarășului Robert Adam, dacă un regizor român (Mungiu, Puiu, Porumboiu sau oricare altul) realizează un film care are legătură și cu Ungaria, ar fi ”un gest neprietenesc” din partea României față de Ungaria ca acesta să fie promovat de către ICR! De parcă un regizor trebuie să ceară voia politrucilor pentru a-și alege subiectele. Mai mult, același Robert Adam pune ”sub semnul întrebării acuratețea și corectitudinea informații ce vor fi vehiculate” de Stephanie Roth ori Ștefan Bâlici. Prima implicată în Campania Salvați Roșia Montană din 2002 (așadar cunoscând problematica subiectului mai mult decât în amănunt), al doilea, de asemenea, implicat de mai bine de un deceniu în studierea și salvarea patrimoniului cultural de la Roșia Montană. Desigur, nepartizani și corecți sunt mâna de specialiști de pe statele de plată ale RMGC, plimbați de companie pe la fața locului și prin alte țări străine. Îmi e greu să descriu greața față de comunicatul ICR Bruxelles…

Trailer ”300 Tons of Gold”:

sursa si foto\: http://voxpublica.realitatea.net

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .