.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

La început, a spus-o în avion Wolfgang Schaeuble, șeful finanțelor din Germania, pe când se întorcea din Asia. The Telegraph scria ieri că afirmația nu a fost făcută la întâmplare, lansarea “bombei” fiind se pare cu binecuvântarea cancelarului Angela Merkel.

“Când fac asemenea propuneri, puteţi fi siguri că doamna cancelar este de acord”, a precizat el.

A avut dreptate. “Am putea merge cu un pas mai departe şi să îi dăm Europei drepturi reale de a interveni în bugetele naţionale”, a declarat Merkel în faţa Bundestagului.

De asemenea, ea a spus că propunerea înaintată de ministrul german de finanţe Wolfgang Schäble referitoare la crearea unui comisar european pentru politica monetară ar putea fi o posibilă cale de a progresa şi că mai multe drepturi europene ar trebui însoţite de un Parlament European mai puternic.

În opinia lui Schaeuble, pe drumul către crearea unei uniuni fiscale “este nevoie acum de paşi mai îndrăzneţi”, iar comisarul european pentru afaceri economice şi monetare trebuie să dispună de o influenţă asemănătoare celui pentru concurenţă, care “este respectat şi temut în toată lumea”.

“Ţarul” peste concurenţă este cel care impune aplicarea aparatului UE, având puterea de a ordona razii în zorii zilei, de a trimite trupe SWAT şi de a bloca fuziuni. Funcţia a fost creată de italianul Mario Monti, acum un deceniu, când a blocat fuziunea GE cu Honeywell, care fusese aprobată de Washington.

Oficialii de la Bruxelles s-au arătat consternaţi. “Dacă asta cer, nu vor obţine. Nimeni din Consiliu nu vrea un nou tratat, tocmai acum”, a declarat un diplomat al UE, care a adăugat: “Avem acordul fiscal şi destulă disciplină fiscală. Nici măcar olandezii nu vor un comisar care să le spună cum să impoziteze şi cum să cheltuiască.”

“Ştiu că multe state membre nu sunt încă pregătite pentru aşa ceva, din nefericire (…) dar aceasta nu schimbă cu nimic faptul că ne vom lupta pentru acest lucru”, a declarat Angela Merkel, stârnind ropote de aplauze.

Renunțare la suveranitate fiscală

Planul Schäuble este extrem de provocator. UE poate stabili ţinte de deficit, dar nu poate gestiona bugete, decât dacă o ţară solicită împrumut de salvare şi renunţă la suveranitatea fiscală.

Nu se ştie nici cum va reacţiona Curtea Constituţională a Germaniei. Anul trecut, a decis că atribuţiile Bundestag-ului în materie de buget sunt fundamentul democraţiei şi nu pot fi transferate niciunui organism supra-naţional.

sursa si foto: Gandeste.org

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .