.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Noul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat luni că vorbeşte limba română dar, din punct de vedere legal, limba oficială este cea “moldovenească”, adăugând că politicienii sunt cei care creează artificial conflicte etnice, relatează PRO TV Chişinău.

“Eu vorbesc limba română. Dar eu sunt jurist, iar în Constituţie scrie «moldovenească». Academia spune că vorbim româna, dar legile ne spun că vorbim limba de stat, moldoveneasca”, a declarat preşedintele în cadrul emisiunii În Profunzime.

“Este o problemă artificială, cu antiromânismul, antirusismul. Le fac oamenii cointeresaţi, le fac oamenii care au dividende politice. Asta se întâmplă în oraşe mai mari. Duceţi-vă în sate, acolo oamenii trăiesc foarte bine, diferite etnii. Nu sunt conflicte pe motive etnice. Înseamnă că se poate. Dar la noi sunt forţe care le dirijează. Noi trebuie să ne gândim la ţara noastră şi să ne mândrim că suntem cetăţenii acestei ţări”, a adăugat şeful statului.

Totodată, preşedintele susţine că se va ajunge la şi etapa în care cetăţenii vor cunoaşte adevărul ştiinţific. “Eu cred că vom ajunge la situaţia în care cetăţenii să cunoască adevărul, deocamdată avem minciuna. Vin politicienii cu minciuna şi oamenii acceptă. Ei folosesc această tactică pentru a lua mai multe voturi”, a explicat Nicolae Timofti.

Secretele preşedintelui Timofti

Noul şef de stat a povestit şi că, în ziua învestiturii, nu a reuşit să mănânce nimic şi nici să doarmă. “Vă spun un secret: n-am luat o gură de şampanie, n-am pus gura pe mâncare. Aşa era starea mea, au venit oamenii la ceremonie şi dacă pe om îl laşi fără atenţia cuvenită, nu e frumos. Eu sunt foarte răbdător. Am băut primul pahar de vin a doua zi”, a afirmat Timofti.

El a declarat, de asemenea, că vor exista modificări în regimul său zilnic pentru că nu se poate obişnui cu gărzile de corp. “În acest sens, vor fi schimbări. Eu le simt deja. Eu sunt un om liber. Mă simt foarte incomod când vin oamenii de pază, când vin oamenii de la pază, te iau, te conduc până la maşină. Mă simt incomod faţă de vecini. De aceea mi s-a propus să trăiesc temporar la Condriţa. Am acceptat pentru început, dar am de gând să mă întorc înapoi, poate mă vor înţelege vecinii. Nu mă pot deprinde să parcurg aşa distanţă. Membrii familiei pot cere, dar n-au cerut pază”, a precizat Nicolae Timofti.

“Am acceptat pentru că am înţeles că voi fi susţinut, dar nu condus”, a declarat el, referindu-se la propunerea de a fi şef al statului. În plus, el a declarat că îşi va alege singur consilierii şi că AIE nu se va implica în formarea echipei sale.

Totodată, Nicolae Timofti susţine că nu exclude posibilitatea ca liderii AIE să încerce să îl subordoneze. “Voi analiza, este acceptabil ceea ce se propune sau nu. Dacă vor fi lucruri care trec de competenţa mea nu voi accepta”, declară Timofti.

Sursa si foto: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .