.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cratere de pe Mercur, Venus si Luna, dar si asteroizi si comete poarta numele unor personalitati romanesti din diferite domenii, precum Mihai Eminescu, George Enescu, Constantin Brancusi, Hariclea Darclee, nume proprii romanesti, sau nume de localitati din Romanie, potrivit unei statistici prezentate de Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, citate de Mediafax.

Potrivit Observatorului Astronomic, numele formelor de relief de pe corpurile ceresti pot fi propuse de specialisti in domeniu si sunt analizate si selectate de International Astronomical Union (Uniunea Astronomica Internationala). “Nu poate oricine sa dea numele unui corp ceresc. Doar cei care sunt recunoscuti in domeniu si se cunosc intre ei pot sa propuna denumiri, care pot sa fie sau nu aprobate de Uniunea Astronomica Internationala. Denumirile se aproba destul de greu si sunt inregistrate si recunoscute la nivel mondial”, a declarat cercetatorului Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic, pentru Mediafax. Acesta a adaugat ca se pot face propuneri doar pentru formatiunile deja descoperite.

In aprilie 2008, un crater de pe Mercur a primit numele Eminescu. Acesta are un diametru de 125 km si s-a format mai recent decat restul craterelor de pe Mercur.

Sase cratere de Venus poarta nume romanesti. Primul nume romanesc de pe Venus a fost cel al poetei Elena Vacarescu. Craterul Vacarescu are un diametru de 31,5 km si se afla in emisfera sudica a planetei,la marginea unui lant muntos numit Saule Dorsa. Alte cinci cratere de pe Venus poarta nume proprii romanesti: Irinuca, Natalia, Stefania, Veta, Zina si Esterica.

O alta forma de relief de pe Venus, o formatiune vulcanica numita “patera”, poarta numele sopranei Hariclea Darclee. Patera Darclee are un diametru de 15 km, si a fost botezata in 2003.

Singurul crater cu nume romanesc de pe Luna se numeste Haret, dupa matematicianul-astronom Spiru Haret. Craterul are 29 km in diametru si se afla in emisfera ce nu se poate vedea de pe Terra, aproape de polul sud al Lunii. Craterul Haret se afla el insusi intr-un crater gigant numit “Aitken”. Haret se afla aproape de centrul lui Aitken la adancimea de 7 km fata de nivelul mediu al Lunii.

Unul dintre lanturile muntoase de pe Luna au primit numele de Montes Carpatus: Muntii Carpati. Montes Carpatus formeaza marginea de sud a unui giagntic bazin lunar: Mare Imbrium. Se intalnesc varfuri muntoase, cel mai inalt avand 2400m inaltime. Varfurile sunt separate de vai ce s-au format in urma scurgerilor de lava. Observatorul Astronomic mai informeaza ca, cei ce doresc sa vada Montes Carpatus prin telescoapele noastre sunt asteptati la Observator, la doua zile dupa Primul Patrar pana in Luna Plina.

Pe Marte se gasesc 2 cratere ce poarta numele unor localitati romanesti (Iazu si Batos) si valea Rhabon, aceasta fiind denumirea antica a raului Jiu. Numele a fost dat unui tub cu o lungime de 246 km, localizat intre Ascraeus Mons si Uranius Mons, prin care a curs lava.

Craterul Iazu (exsita doua localitati Iazu, una in Prahova si alta in Ialomita) are 6,83 km in diametru si se afla la sud de craterul Endeavour in Meridiani Planum. Este inconjurat de ramasitele rezultate in urma impactului care a dus la aparitia sa. Batos (nume inspirat probabil de cel al localitatii Batos din Targu Mures) este un crater de 17,2 km in diametru aflat intr-o regiune unde apa a curs acum 3-4 miliarde de ani.

Sursa si foto: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .