.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Încurajaţi de reclame TV, panouri stradale sau bannere, oamenii cumpără lucruri care nu prea le trebuie. Acest tip de dependenţă e cunoscut ca o obsesie şi are chiar şi o denumire ştiinţifică: oniomania. În ţările puternic dezvoltate, a fost mereu percepută ca o dereglare, în special de către cei din domeniul marketingului.

Specialiştii americani estimează că minimum 10% din populaţia globului are obsesia cumpărăturilor şi cheltuie mai mult decât e necesar. O primă problemă ar fi dacă aceşti oameni au într-adevăr o dependenţă reală de lucrurile cumpărate, aşa cum e, de pilda, dependenţa de alcool.

E posibil şi ca acest comportament să fie o formă a unei dereglări obsesive ori a unei dereglări cum e bulimia ori cleptomania. De obicei, cumpărătorii obsesivi au un sentiment de euforie şi de eliberare atunci când fac cumpărături, crede psihologul american Mark Houston, urmat de cel de vinovăţie, furie sau tristeţe.

“De multe ori, ei îşi păstrează cumpărăturile în ambalajul original, nefolosindu-le, lăsându-le în dulapuri sau ascunzându-le pe te miri unde. Unii dintre “vinovaţi” le returnează la magazine sau simt nevoia să se descotorosească de ele în felurite moduri, ca o recunoaştere faţă de ei înşişi că au greşit” adaugă acesta.

“Aproape jumătate din lucrurile pentru care cheltuiesc zeci de milioane pe lună nu-mi folosesc la nimic”, spune M. B. Chiar dacă îşi permite o astfel de extravaganţă, fiind consoarta unui multimilionar român în dolari, ea adaugă că după ce aruncă banii de pomană pe inutilităţi, sfîrşeşte prin a le face cadou prietenelor.

“Uneori ajung să regret. Dar nu mă pot abţine”, completează ea. De ce cumperi şi iar cumperi? Unul dintre motivele răspandite pentru care cel mai adesea femeile cumpără este încercarea de a-şi stimula încrederea în sine. Majoritatea psihologilor susţin teoria conform căreia, cumpărând lucruri, oamenii au senzaţia că devin mai prosperi şi mai bine văzuţi. Citiți mai departe pe aim.pro.tc

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .