.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Toate statele membre ale UE trebuie sa permita accesul bulgarilor si romanilor pe piata fortei de munca pana la sfarsitul lui 2011”, se arata in rezolutia adoptata de Parlamentul European, potrivit unui comunicat remis 9AM.

Europarlamentarii cer statelor membre sa-si revizuiasca regulile privind perioadele de tranzitie inaintea deschiderii accesului pe piata muncii si solicita acelor state membre care inca impun restrictii cetatenilor bulgari si romani sa le elimine pana la sfarsitul lui 2011, inainte de termenul-limita final din 2013 prevazut in tratatul de aderare la UE.

Ce spune rezolutia?

Rezolutia a fost elaborata de Traian Ungureanu (PPE, PD-L) si a fost adoptata prin ridicare de maini. In ea se noteaza faptul ca nu s-au inregistrat efecte negative in acele state membre care au permis accesul pe piata muncii a fortei de munca din statele membre care au aderat in 2004 si in 2007.

“Cifrele oficiale, inclusiv cifrele de la Comisia Europeana, arata ca muncitorii din estul Europei nu au generat somaj si nu au pus presiune pe sistemele de protectie sociala. Dimpotriva, influxul a adus crestere economica in tarile de destinatie, evaluat la 1% din PIB”, a precizat Raportorul in cadrul dezbaterii de luni.

Astfel, pe termen lung, aceste restrictii pot avea un impact negativ asupra valorilor si drepturilor fundamentale prevazute in tratatele UE, cum ar fi libera circulatie, non-discriminarea, solidaritatea si egalitatea in drepturi, sustin deputatii europeni.

Ei deplang de asemenea propunerile legislative recente din unele state membre care incearca sa impuna din nou restrictii fata de alte state membre si cer Comisiei Europene sa investigheze daca asemenea politici incalca legislatia europeana.

Implementarea dreptului la libera circulatie al fortei de munca

Deputatii europeni Si-au exprimat preocuparea cu privire la slaba transpunere si implementare a legislatiei europene actuale cu privire la libera circulatie a fortei de munca si in special in privinta Directivei 2004/38/EC privind dreptul cetatenilor europeni si al membrilor familiilor lor de a circula si de a-si stabili resedinta liber in Uniunea Europeana. La nevoie, Comisia ar putea sa-si exercite dreptul de a initia procedurile legate de incalcarea legislatiei (“infringement”) impotriva statelor membre care nu respecta aceasta legislatie.

Recunoasterea calificarilor profesionale

Rezolutia mai noteaza ca procedurile in vigoare pentru recunoasterea calificarilor profesionale reprezinta un alt mare obstacol in calea mobilitatii fortei de munca, si, de aceea, Parlamentul European cere Comisiei Europene sa reformeze regulile UE in acest domeniu.

Restrictiile pot fi mentinute inca doi ani, pana in 2014, daca tarile respective dovedesc faptul ca romanii si bulgarii care cauta locuri de munca reprezinta o povara pentru piata muncii nationala, relateaza Novinite.com.

Comisia Europeana (CE) si Parlamentul European pot formula numai recomandari pentru statele membre in legatura cu deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, dar hotararea finala apartine fiecarui guvern in parte.

Sursa: 9AM

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .