.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele Intergroupului minorităţilor naţionale din cadrul Parlamentului European, Tabajdi Csaba (MSZP), a declarat că instituţia pe care o conduce nu va rămâne pasivă la situaţia minorităţii maghiare din România. „Intergroupul minorităţilor naţionale susţine interesele maghiarilor din România. În ultima perioadă, noul Guvern român a luat o serie de decizii care pun într-o situaţie defavorabilă comunitatea maghiară din România. În interesul soluţionării acestei situaţii vom demara discuţii bilaterale cu reprezentanţii politici legitimi ai maghiarilor din România şi cu Guvernul român. Este de datoria forţelor politice maghiare ca prin iniţiativele şi declaraţiile lor să ajute la găsirea unei soluţii, nicidecum să amplifice tensiunea existentă”, a declarat Tabajdi, după o întâlnire avută cu vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, şi cu ambasadorul Stelian Stoian, şeful Reprezentanţei permanente a României pe lângă Consiliul Europei.

Borbely a declarat în cadrul întâlnirii că faţă de situaţia anterioară, lucrurile au intrat într-un regres evident, în special prin faptul că în programul noului Guvern român nu se aminteşte deloc de minorităţile naţionale, aspect unic de la Revoluţie încoace. „Guvernul a retras autorizaţia liniei maghiare de la UMF Târgu-Mureş, deşi era obligat prin lege să o autorizeze. Atrag atenţia asupra faptului că în anul 2013, noul Guvern îşi propune schimbări administrative importante care vor avea un efect imediat asupra minorităţilor naţionale”, a spus Borbely. În replică, Stelian Stoian a dat asigurări că Guvernul român este deschis la o discuţie cu reprezentanţii UDMR care să ducă la soluţionarea problemelor minorităţii maghiare.

Tabajdi Csaba a subliniat că rezolvarea problemelor minorităţilor ar trebui să reprezinte o prioritate. „Problemele trebuie analizate în interiorul României. Trebuie să existe o comunicare permanentă între Guvernul român şi reprezentaţii UDMR. Cu ocazia alegerilor locale din 10 iunie, a devenit un lucru evident faptul că UDMR se bucură de sprijinul majorităţii alegătorilor maghiari. La alegerile parlamentare din toamnă, nici o forţă politică nu poate decide în locul comunităţii maghiare din România care formaţiune politică să îi reprezinte cel mai bine interesele. Rolul Guvernului ungar şi al partidelor politice este ca prin UE şi alte instituţii europene, precum şi prin relaţiile bilaterale, să încerce să soluţioneze problemele minorităţii maghiare din România. Activitatea partidului Fidesz în Transilvania, în special prin tentativa de reînhumare a scriitorului Nyiro Jozsef, dar şi prin turismul de campanie al lui Kover Laszlo, nu face altceva decât să îngreuneze demersurile legale de a găsi o soluţie prin intermediul instituţiilor internaţionale abilitate”, a declarat Tabajdi Csaba, parlamentar european din partea Partidului Socialist Ungar (MSZP). (deak.istvan@jurnalul.ro)

Sursa: Jurnalul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .